Daca as primi un leu de cate ori sunt intrebata ce sa gatesc azi cred ca m-as lasa de servici si as umbla hai-hui pe strada…ei nici chiar asa, nu sunt celebra sa ma recunoasca toata lumea :) Dar intrebarea asta dragi colege, cunostinte si prietene (virtuale si nu numai) sa stiti ca mi-o adresez si eu aproape zilnic. Cu familia nicio sansa, sotul zice „tu stii ca tu esti cu retetele” Adrian „ceva bun mami” , eu …hmm ca femeile cu mii de intrebari, ce-am in frigider, unde ma dau jos din autobus, la piata, la Kaufland, cu carne, ce carne, ce reteta am mai vazut azi, ce-am in frigider, cum stau cu banii ( prost as usual )…conexiuni, conexiuni…nu ma duc eu mai bine la magazinul X ca uite sunt reduceri. Reduceri, reduceri, da’ ce mancam azi totusi? Gata, cotlet cumpar ca nu am mai mancat demult, fac snitele, piure, salata si gata. Iau si ciuperci poate mancam de cina cu mamaliguta. Hop si sotul, sa nu aud de snitele, no bun, fa tu ce vrei ca eu ma duc la reduceri ( as vrea eu ) :)). Rezulta reteta: cotlet la tigaie cu sos de ciuperci.
Ingrediente:
- 700g cotlet de porc
- 1/2kg ciuperci champignon
- 150ml smantana 12% grasime
- 150ml vin alb sau apa
- sare, piper, boia dulce, ulei
1. Cotletul il spalam bine, il stergem cu un prosop de hartie apoi il taiem felii de aprox 1cm. Le condimentam bine cu sare, piper, boia.
Incingem 2-3 linguri de ulei intr-o tigaie mai mare apoi adaugam feliile de cotlet, acoperim cu un capac si lasam sa se faca la foc mic aproximativ 15-20 min. Daca porcul e de o varsta cu bunicul atunci dureaza mai mult :). Cand scade zeama lasata de carne adaugam vinul sau apa.
2. Intre timp spalam ciupercile si le taiem felii mai grosute.
3. Scoatem feliile de carne pe o farfurie si le tinem la cald acoperite cu o folie de aluminiu. Punem ciupercile in tigaie si lasam sa se faca.
Separat amestecam smantana cu 2 lingurite de faina, adaugam 100ml apa si turnam amestecul peste ciuperci. Amestecam pana se ingroasa si condimentam cu sare si piper.
Servim cu salata.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Simplu si foarte gustos !