Aceasta reteta nu necesita multe pregatiri.
Pentru friptura:
aprox. 1kg cotlet de porc
150-200 gr legume congelate
100 gr cascaval ras
1 ou
sare, piper
putin ulei de masline
Se taie cotletul de-a lungul, se bate putin si se condimenteaza.
Legumele congelate se amesteca cu oul si cascavalul ras.
Se umple cotletul, se prinde cu scobitori sau se coase cu ata de bucatarie. Se unge cu ulei de masline, se impacheteaza in folie si se baga la cuptor 30-40 min la foc potrivit.
Cand este gata se desface folia se mai pune putin ulei si se lasa la cuptor cateva minute , sa se rumeneasca.
Sos de lamaie:
2 galbenusuri
1 lingura apa
150 gr unt
2 linguri frisca batuta
sucul de la o jumatate de lamaie
Se bat galbenusurile cu apa intr-un vas pe bain-marie pana se ingroasa putin. Se adauga putin cate putin untul si se amesteca bine, se adauga sucul de lamaie si frisca. Se poate sevi cu toate tipurile de legume.Eu am servit cu morcovi si broccoli.
Se poate servi si rece ca aperitiv.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.

Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
vaaii dar de ce nici un comment?? eu caut de pe pagina ta meniul de craciun:))…si cred ca o sa incerc reteta asta..arata asa de binee..te-am pupat ..Sarbatori fericite!!
Deea astept sa-mi scrii cum ti-a iesit :).
nu prea am inteles cum se face sosul de lamaie.Care este treaba cu bain-marie
Bain-marie adica baie de abur. Pui intr-o oala mai mare apa sa fiarba si apoi alta oala peste in care faci sosul. Eu folosesc 2 oale de la un serviciu pentru ca sunt de marimi apropiate si intra una in alta.