Cotlet de porc cu ciuperci

Pentru ca nu am gatit demult cotlet m-am gandit la o reteta usoara pe care o puteti face intr-o seara racoroasa. Nu de alta dar cine mai gateste pe caldurile astea ? :).

Ingrediente:

  • 1 buc cotlet ( 1,2kg)
  • 6-7 catei de usturoi
  • 2-3 cepe
  • 1/2 pahar de vin
  • sare, piper, o crenguta de cimbru
  • 400g ciuperci

Spalam cotletul si apoi il stergem cu un servet uscat. Il intepam din loc in loc si il impanam cu usturoi. Condimentam cu sare si piper si il punem intr-un vas termorezistent in care am pus putin ulei. Turnam peste cotlet vinul si 1/2 pahar cu apa, acoperim cu o folie si bagam la cuptor.

Dupa 30 de minute scoatem tava, punem peste el crenguta de cimbru si pe langa ceapa taiata mai mare .

Coacem inca 20 de minute, apoi luam folia, intoarcem cotletul si lasam inca 20 de minute sa se rumeneasca frumos.

Apoi il scoatem pe un platou si punem in tava ciupercile taiate sferturi.

Bagam tava la cuptor si mai lasam 10 minute.

Servim azi cu ciuperci, maine cu cartofi pentru ca ciupercile ajung doar pentru 2 portii :).

Pofta buna!

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


3 comentarii la „Cotlet de porc cu ciuperci”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.