Cotlet de porc cu chiftelute de legume

Cred ca trebuia sa-mi numesc blogul „Mancare la minut cu Amalia” , observ ca toate retetele se fac la minut … apropo, reteta de mai jos se face in maxim 30 minute.

Ingrediente:

  • 250g morcovi
  • 250g cartofi rosii
  • 1 ou
  • 1/2 lingura faina
  • sare, piper, nucsoara
  • 6 linguri ulei
  • 3 felii cotlet ( 2 sotul , 1 eu :)) – in reteta scria steak de muschi de porc
  • maghiran uscat
  • 2 linguri ulei

Decojim cartofii si morcovii ii dam pe razatoarea fina . Amestecam cu ou, faina, sare , piper, nucsoara. Incingem uleiul in tigaie ( mie mi-a intrat mai mult de 6 linguri) , luam cu lingura din compozitia de legume si punem in tigaie chiftelute pe care le aplatizam putin. Prajim 4 minute pe o parte, 4 pe cealalta. Scoatem pe un servet absorbant si pastram la cald .

Carnea o stergem , punem sare, piper si o frecam cu maghiran. In reteta scrie ca se prajeste in ulei 6 minute, eu am prajit-o la gratar.

Servim cu salata verde.

Reteta preluata din Secretele bucatariei, am gasit un numar de care nu ma pot desparti :)).

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


5 comentarii la „Cotlet de porc cu chiftelute de legume”

  1. Ai niste retete grozave! Cred ca te adora sotul tau :D Eu am trecut blogul tau la bookmarks si cand sunt in pana de idei, repede la Amalia pe blog. Bravo!

  2. Am descoperit si eu de curand blogul tau, e minunat, se vede ca esti ardeleanca, chiar gatesti ca atare, imi place si mie sa gatesc si sa fac experimente, am incercat reteta ta chiar in seara asta si a iesit super, am mai pus doar patrunjel si usturoi in chiftele, ca nu am avut nucsoara, dar sunt super, am sa iti mai fur retete ca sunt de milioane.Spor la cat mai multe!
    Pup

  3. Chiar nu stiam ce sa gatesc azi si rapid am cautat pe Google, "Amalia blog" :) O sa incerc reteta asta azi, probabil o sa apelez si la ceva usturoi pentru chiftelute. Imediat dau o tura si pe la desertele tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.