Cotlet de porc cu castane

O mancare de toamna , aromata si vorba sotului „tulai ce buna ii” :)).

Ingrediente:

  • 1 kg cotlet de porc
  • 2 morcovi
  • 2 cepe potrivite
  • 3 catei de usturoi
  • 2 rosii sau 150ml bulion
  • 50 ml coniac
  • 250g castane
  • sare, piper, ulei

Taiem cotletul felii pe care le condimentam si le prajim in putin ulei de masline pana se rumensc frumos pe o parte si pe alta. Adaugam morcovii curatati si taiati felii mai groase, ceapa taiata bucati mai mari si usturoiul curatat. Amestecam de cateva ori la foc mare turnam coniacul lasam cateva secunde apoi adaugam 400 ml apa si bulionul.

Lasam sa fiarba .Intre timp coacem castanele in cuptor ( le crestam putin cu cutitul inainte , daca nu va descurcati am reteta aici) si le curatam. Cand carnea este fiarta o scoatem si apoi mixam tot ce-a mai ramas in oala. Gustam sosul si daca e cazul mai adaugam sare si piper. Punem castanele in sos si mai lasam sa fiarba la foc mic ( atentie sa nu se prinda de fundul oalei ) 15 minute.

Punem feliile de carne pe farfurii , apoi sosul cu castane. Ca garnitura merge aproape orice, cartofi piure, natur, mamaliguta , orez.

Reteta este preluata de aici cu modificari.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


7 comentarii la „Cotlet de porc cu castane”

  1. n-am gatit niciodata castanele altfel decat in dulciuri.oricum,curata cura de ingrasare! stii cum e aia,tot ce e bun e ilegal,imoral sau ingrasa.

  2. la multi ani!
    castane… interesant.
    pe langa asta, o rugaminte: se poate muta icoana cu SHARE? e pozitionata tare nasol, incomodeaza la citit.
    multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.