Cotlet de porc cu ardei galben in sos dulce acrisor

O reteta cu iz asiatic , delicioasa . Totul a pornit de la un ardei galben , mare si frumos pe care il aveam in frigider ( stiti voi de care, din acela fara gust , de prin supermarketuri :))… si de la faptul ca nu am mai gatit demult in wok.

Ingrediente:

4 buc cotlet de porc
1 ceapă medie, feliata
1 ardei gras galben  tăiat în fâşii lungi
2 linguri de mazare verde
4 linguri de ulei
1 / 2 pahar de apă
2 linguri oţet de vin de orez  ( am pus otet balsamic)
1 1 / 2 linguri de zahăr
1 1 / 2 linguri ketchup
1 / 2 linguriţă de sare
1 / 2 TSP sos Worcestershire ( nu am pus, dar cred ca investesc intr-un tub de sos )
1 1/2 lingurita amidon de porumb amestecata cu 1 lingura de apa ( daca nu aveti amidon puneti faina)

Garnitura : orez fiert

Prajim cotletele la gratar cate 4 minute pe o parte si pe alta si le pastram la cald ( le puteti praji si in tigaie in putin ulei)

Incalzim  1 lingura de ulei intr-un wok sau o tigaie , se adauga ceapa si se prajeste până devine moale, apoi adaugam  ardeiul galben şi mazărea verde. Amestecam timp de 3 minute.
Se adaugă apă, oţet de vin de orez, zahăr, ketchup, sare, sos Worcestershire, si lasam sa fiarba 2 minute. Adaugam amidonul amestecat cu apa pentru a ingrosa sosul.

Turnam  sosul peste cotletele de porc şi servim imediat cu orez.

Bineinteles ca puteti folosi ce ardei vreti :).

Reteta este preluata de pe http://almostbourdain.blogspot.com .

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


9 comentarii la „Cotlet de porc cu ardei galben in sos dulce acrisor”

  1. Sos Worchestershire merita sa ai in casa.Este un super,, condiment" sa zic asa.Super reteta eu fac asa ceva cu pulpe inferioare au o carne foarte zemoasa si unde mai pui ca le prajesc in tigaie ..nu am wok.Dar am mai citit pe blogul tau niste retete ptr. wok care imi fac cu ochiul si cred ca o sa-mi achizitionez si eu asa ceva.Pupici si multumesc de raspunsul ptr. prajitura fara ,,rahat" ha ha ha!!!!

  2. Buna Amalia, am incercat si eu aceasta reteta si este de-a dreptul senzationala.Iti multumesc pentru retetele delicioase pe care le postezi si cu ajutorul carora a invatat sa gatesc:)

  3. Simona si eu iti multumesc pentru increderea acordata :)… sper sa incerci cat mai multe retete , sunt usoare si zic eu destul de variate.

  4. Buna Amalia,

    Am incercat si eu reteta si a iesit foarte buna, defapt toate retetele tale pe care le-am incercat au iesit grozave.
    Imi place foarte mult sa gatesc, iar atunci cand nu am idei ce sa pregatesc ma inspir de pe blog-ul tau.

    Multumesc pentru retetele minunate!

Lasă un răspuns la Raluca Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.