Cornulete Kent

Ce sa va scriu… reteta este de pe vremea bunicii, le fac in fiecare an de sarbatori pentru ca au mare trecere. Sunt lungi si subtiri ( nu deageaba se numesc asa ), fragede de ti se topesc in gura. Plus ca stau mult timp si pe masura ce stau sunt parca tot mai bune. Iaca si reteta cu mentiunea ca am incercat sa scriu cat mai exact cantitatile:

Ingrediente (din aceste cantitati ies 128 de bucati):

  • 350g untura ( eu cumpar grasime si topesc ca doar nu taiem in fiecare an porc, desi nu mi-ar parea rau :))
  • 4 galbenusuri
  • 1kg faina
  • 2 plicuri zahar vaniliat
  • aproximativ 300g smantana
  • putina sare

1. Punem deoparte cam 2 linguri de untura pe care o topim si o lasam sa se raceasca.

2. Amestecam restul ingredientelor pana obtinem un aluat care se desprinde de maini. Se amesteca foarte repede nu trebuie sa framantati mult.

Impartim aluatul in 8 bucati. Fiecare bucata se intinde cat mai subtire pe masa de lucru presarata cu faina. Ungem cu untura topita si racita, presaram faina si rulam usor. 

Taiem in 16 bucati.

Apoi atentie, rasturnam o bucata ( vezi foto ) punem putina faina si intindem o foaie subtire. 

Punem magiun de prune si rulam usor, obtinand o tigara pretioasa de pe vremea stiti voi cui :).Dupa ce le rulati le mai intindeti putin ( aveti in minte imaginea cu cei care fac covrigi ) .Ideea este sa fie cat mai subtiri si mai lungi.

3. Coacem la 170g timp de cateva minute pana se rumenesc usor.

4. Trecem cornuletele prin zahar pudra si le punem intr-o cutie cu capac. Se pot pastra in camara fara probleme chiar si 2 saptamani.

Si o „muscatura” ca sa vedeti cum se desfac in foi.

Observatii:

Faina pentru intins este in plus fata de cea din ingrediente.

Daca nu aveti magiun de prune ( sa va cumparati ) puteti inlocui cu: nuci macinate amestecate cu gem, nuci macinate amestecate cu spuma din albus de ou in care ati pus putin zahar, nuci macinate oparite in putin lapte.

34 de comentarii la „Cornulete Kent”

  1. Buna Amalia!
    Multumesc foarte mult pentru retele tale care sunt toate minunate!!
    Te vizitez foarte des si de fiecare data este o surpriza placuta.
    As vrea sa stiu daca as putea inlocui untura cu untul?
    Pa, pa!!
    Lili

    1. Lili iti multumesc pentru fidelitate :). Poti inlocui untura cu untul insa trebuie pus mai mult aproape dublu. Spor la bucatarit si astept sa-mi scrii cum ti-au iesit!

  2. Interesante ,”havanelele” astea.Le am in vedere,insa as vrea sa inlocuiesc untura cu unt.
    Si exista o imagine care m-a derutat putin-magiunul nu il pui pe latura mai lunga a foii(deci latura pe care rulezi)?

    1. Havane am vrut sa scriu si eu :)). Poti inlocui untura cu unt insa trebuie pus in cantitate mai mare aproape dublu. Cat despre rulat asa le rulezi pe latura mai ingusta sa se desfaca in mai multe foi, si le intinzi un pic dupa ce le-ai rulat ( asa ca la covrigi ) sper ca m-am exprimat bine :).

  3. Foarte bune cornuletele kent.Merita efortul.Singurul lucru care nu l-am inteles cum de tin si doua saptamani ,caci ale mele nu au tinut nici doua zile si le-am pus si eu in cutie si in camara…?Musai sale mai fac odata ,poate, poate or apuca craciunul.Multumesc pentru reteta si CRACIUN FERICIT.

    1. :)) cu drag si sa stii ca asa s-a intamplt si la noi, doar ca eu am pus deoparte pentru cineva si asa au rezistat :). Sarbatori frumoase!

  4. Mulţumesc Amalia, aşa este ! Am făcut astăzi o porţie. Eu am mai facăut aceASTĂ REŢETĂ PRIN ANII 1970 DAR AM PIERDUT-O. Mă bucur că ai postat tu reţeta .Am să o scriu imediat în caietul meu cu reţete în care am scris numai reţetele care mi-au plăcut şi sunt peste 100 de reţete.Cu bineeee draga mea !

  5. Felicitari pentru reteta! Este singura de acest gen de pe tot netul!
    As avea o întrebare : dupa ce tai bucățica unsa cum se întinde cu druga ca sa nu iasă untura din ea si sa crească cât mai bine? Multumesc anticipat pentru raspuns si Sarbatori Fericite!

    1. Asa cum am arătat un poza, tăi bucățele apoi le rastorni si întinzi cat mai subtire. Cu cat sunt mai subtiri cu atât se desfac in foi

  6. Am facut reteta pe jumatate pentru ca mi s-a parut ca sunt destule bucati pentru Craciun. Acum incep sa ma indoiesc- deja au disparut vreo 10 -12 si doar ce le-am scos din cuptor!!! Sunt foarte bune, fragede si aromate- eu le-am umplut cu un amestec de gem de visine si nuca macinata. Se fac putin cam greu, dar merita efortul. Multumesc pentru reteta, cu siguranta o repet cu prima ocazie!

  7. Azi am făcut și eu cornulete kent , însă am avut mari probleme cu aluatul. Tot era sfaramicios, nu se lega deloc. Nici nu puteam sa l întind ca se rupea. Am pus vreo 50 de ml de lapte cRed și încă un pic de faina și l am mai frământat și a mai mers. Dar destul de greu ca se rupea dacă insistam prea mult la întins . Nu știu care e cauza, dar din ce văd eu în poze, aluatul tău pare mai elastic. Oare cu ce oi fi greșit? Am pus untura de porc și o Smantana mai lichida, nu știu exact ce grăsime avea ca a fost vrac și am luat la caserola.

  8. Buna noapte!Daca folosesc unt,cat trebuie sa topesc si cat sa ramana netopit?4 pachete de unt ar fi suficiente?Multumesc frumos!

    1. Simona eu nu le-am facut niciodata cu unt dar consider ca untul este in proportie de 1/2 cu untura. Eu zic sa folosesti unt cat mai gras.

    2. 4 pachete de unt sunt multe pentru 1 kg de faina. Foloseste unt cat mai gras si incearca sa pui la fel ca si untura sau eventual putin mai mult. Imi pare rau ca nu le-am facut cu unt sa-ti spn exact.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.