V-am promis 3 retete de prajituri asa ca ma tin de cuvant cu scuzele de rigoare ca le postez asa tarziu :). Prima reteta este de cornulete, o am din caietul mamei mele, sunt foarte fragede si potrivit de dulci. Eu am facut portie dubla pentru ca se pastreaza foarte bine ( am zis sa am si de Anul Nou) , voi puteti injumatati cantitatile.
Ingrediente ( scriu cantitatile pentru o portie cu mentiunea ca in poze apar dublu)
280g margarina sau unt
280g faina
25g drojdie ( sau cum scrie mama „drojdie cat o nuca” :))
1 lingura zahar
2 oua
1 vf cutit sare
coaja rasa de lamaie
Pentru umplutura alegeti ce doriti
in reteta originala se facea un sirop din 1 ceasca apa, 5-6 linguri de zahar si se adauga esenta de rom si 250 g nuci prajite si macinate
eu am pus nuci amestecate cu magiun de prune
si rahat
sau puteti pune nutella
Buun… din 140 g faina, 2 oua, drojdia frecata cu zaharul, sare se face un aluat destul de lipicios care se lasa la dospit 1 ora.
Din 140g faina si 280 g unt se face un bulgaras. Eu l-am impartit in 2 ca am facut portie dubla
Se ia aluatul dospit ,
se framanta putin cu faina apoi se intinde pe o planseta cu faina in foaie subtire ( cam ca patura de taietei) si deasupra se pune amestecul de faina si unt. Nu va straduiti sa-l intindeti prea bine ( e cam greu) oricum aluatul se va impatura de cateva ori.
Acum, oare cum sa explic… se imparte aluatul.. imaginar in 3 , se ia prima parte si se acopera a 2-a, apoi se ia a 3-a parte si se acopera a 2-a. Rezulta o chestie lunga care o impaturam exact ca si pe prima. Sper sa va ajute pozele.
Se intinde si se aduna ca mai sus de 4 ori , FARA PAUZA si apoi se intinde o foaie subtire care se taie triunghiuri in care se pune umplutura. Lucrati doar cu faina.
Coacem cornuletele in cuptorul preincalzit la foc mic timp de 10 minute.
Cand se rumenesc putin sunt gata.
Le trecem caldute prin zahar pudra si le asezam pe platou.
Va rog sa aveti grija la umplutura deoarece aluatul nu este dulce.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.

Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Amalia, cum de mi-a scapat o asemenea minune de aluat. Acum imi vine sa ma apuc de ele, sunt superbe cornuletele! Multumesc tie si mamei tale si va doresc sa aveti un an plin de bucurii, dragoste si sanatate.
La multi ani!
Gabi fa abstractie de poza cu aluatul, la a 2-a impaturire deja se lucra foarte usor, dar imi era greu sa ma tot spal pe maini si sa fotografiez din nou… eu le-am pastrat pana dupa sarbatori si au fost foarte fragede. Te pup si eu, sa stii ca ti-am ochit reteta cu ultimul tort :). An Nou fericit si tie!
Draga Amalia,
Reteta de cornulete este excelenta si nu atit de complicata cum pare, mai ales pentru cineva cu nu prea multa experienta :)
Am facut deja de doua ori cornuletze si au iesit fff bine.
Multumiri multe pentru toate minunatiile de retete! Si sarbatori frumoase!
Buna Amalia,amestecul de faina si unt se pune tot de la prima impaturire? Multumesc
Am mai incercat si alte retete si am fost foarte incantata de rezultat.
Multumesc ptr retete.
Da, se pune tot de la prima impaturire, sper sa-ti reuseasca cornuletele sunt foarte fragede :).
Buna, Amalia ,cata faina pun pentru a framanta aluatul, dupa a dospit?
Buna,Amalia,cata faina pun pentru a framanta aluatul inainte de a-l intinde ? Cam cate cornulete imi ies ? Multumesc!
Pai scrie in reteta..din 140 g faina, 2 oua, drojdia frecata cu zaharul, sare se face un aluat destul de lipicios care se lasa la dospit 1 ora….Din 140g faina si 280 g unt se face un bulgaras.Se ia aluatul dospit ,se framanta putin cu faina ( 1 -2 linguri aprox.) apoi se intinde pe o planseta cu faina in foaie subtire ( cam ca patura de taietei) si deasupra se pune amestecul de faina si unt. Eu am facut portie dubla deci am dublat cantitatile… nu stiu cate ies, cred ca o tava si jumatate dintr-o portie. Daca le faci sa-mi scrii cate ti-au iesit :).
Amalia,am facut doua portii ,una cu rahat si cealalta cu nuca. Sunt foarte bune !!! Mi-au iesit patru tavi,dar nici nu am cum sa fac mai putin de doua portii,pentru ca o tava a trecut imediat. Astazi , vreau sa fac aperitivele cu branza dulce. Multumesc pentru retete , esti o gospodina desavarsita. Scuze pentru intarziere.
M-am linistit ! Ma bucur ca iti plac sunt foarte fragede .
Sunt superbe,nu le-am pus oua- de post si au iesit o minunatie.Multumesc din suflet ca ai postat reteta.Pupici
Au iesit si fara oua? Super!
La primul aluat sa inteleg ca nu se pune nici o picatura de lapte sau apa
La primul aluat sa inyeleg ca nu se pune nici o picatura de lapte sau apa?