Nu stiu daca am mai scris asta dar am o slabiciune pentru cornulete. Imi plac la nebunie mai ales cele cu magiun (silvoita cum se zice pe la noi) amestecat cu miez de nuca. Cele mai bune si mai fragede cornulete se fac cu untura, dar uite ca am gasit o reteta foarte faina cu ulei si bere cautand o alta chestie pe net :). Bineinteles ca am pus-o in aplicare si sa stiti ca au iesit tare bune si fragede chiar si in zilele urmatoare.
Haideti sa vedem reteta, va scriu ca merita sa o incercati dar musai cu magiun de prune. Nu ies foarte dulci dar daca le tavaliti prin zahar pudra rezultatul e de nota zece.
Ingrediente ( 48 buc )
- 100ml bere
- 150ml ulei
- 500g faina alba 000
- 3/4 plic praf de copt
- 2 linguri smantana
- 50g zahar pudra
- cateva picaturi esenta de vanilie
- 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie
Pentru umplut:
- magiun sau rahat
Mai avem nevoie de aprximativ 100g zahar pudra.
1. Punem uleiul intr-un bol , adaugam berea, apoi faina amestecata cu praful de copt si zaharul pudra. Amestecam cu o lingura de lemn apoi framantam cu mana adaugand si smantana, pana obtinem un aluat omogen. Daca alautul nu se leaga bine puteti sa mai puneti putina smantana, eu am pus fix 2 linguri.
2. Acoperim aluatul si il lasam sa se odihneasca 1 ora.
3. Impartim aluatul in 4. Fiecare parte o intindem in forma de cerc pe masa de lucru presarata cu faina apoi o taiem in 12 triunghiuri. ( Prima data am taiat luatul in 8 dar mi s-au parut prea mari cornuletele asa ca am taiat fiecare sfert in 12 si au iesit mai cinase :)).
Punem la baza triunghiului de aluat putin magiun apoi rasucim usor spre varf.
Coacem cornuletele cam 10- 15 minute la 180grade C pana se rumenesc usor.
Le dam caldute prin zahar pudra si asteptam sa se raceasca bine si apoi dam atacul :)
Sunt delicioase!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.

Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]