Chestiune psihologica cu aceste cornulete cu bors, la fel ca si tortul cu morcovi. Test facut pe 8 colege; pe 4 le-am servit cu cornulete, fara sa specific ca sunt cu bors si m-au intrebat cu ce le-am facut de sunt asa de bune, la celelalte 4 le-am spus ca sunt cu bors si au muscat asa fara pofta dar apoi au spus ca nu le vine sa creada ca sunt facute cu bors :).
Asadar, nu va ganditi ca aceste cornulete sunt acre sau au un oarecare gust, borsul are rolul de a le fragezi. Si daca le faceti mai micute, mai cinaşe :) asa cum le-am facut eu, o sa fie tare faine si bune. Reteta fiind de post v-ati prins deja ca e cu ulei si fara oua sau lapte, dar punem arome si atunci totul iese asa cum trebuie. Si bors se gaseste acum peste tot, e bine sa aveti o sticla in frigider :)
Dar haideti sa vedem reteta.
Ingrediente pentru reteta de cornulete cu bors
Din aceste cantitati ies 64 de bucati
- 12,5 g drojdie proaspata
- 100ml ulei
- 100ml bors ( se poate înlocui cu apă minerală)
- 350g faina alba
- 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie
- 1 plic zahar vaniliat
- un varf de cutit de sare
Pentru umplutura: rahat, gem mai tare, nuca macinata amestecata cu gem
Mai avem nevoie si de zahar pudra
Cum preparam cornuletele cu bors?
1. Drojdia o frecam cu o lingurita de zahar pana se lichefiaza si adaugam 1 lingurita faina si 3-4 lingurite apa calda. Lasam sa creasca.
Intr-un bol cernem faina, adaugam sare, coaja rasa de lamaie, zaharul vaniliat , uleiul, borsul si drojdia crescuta. Eu am pus initial 250g faina dar apoi am mai adaugat 100 g.
Framantam rapid un aluat, practic nu trebuie framantat, doar cat sa se omogenizeze ingredientele. Aluatul va fi putin mai gras, dar sa nu va speriati, e asa cum trebuie sa fie :)
2. Lasam sa creasca acoperit o ora, timp in care taiem rahatul bucatele ajutandu-ne de un cutit pe care il trecem prin faina.
3. Cand aluatul a dospit, il impartim in 4. Fiecare bucate o intindem cat de subtire putem (e usor, o sa vedeti ). Nu lucram cu faina pentru ca nu avem nevoie.
Impartim in 16, pe fiecare parte punem o bucatica de rahat si rulam usor de la baza spre varf.
Dupa cum observati deja am ajutoare asa ca de acum incolo imi va fi mai usor cu retetele. :)
Coacem intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau fara, la 170 de grade Celsius timp de 10 minute. Sincer, am uitat sa ma uit la timpul de coacere, dar cand vedeti ca incep sa se rumeneasca putin la varfuri sunt gata.
4. Le scoatem si fierbinti le trecem prin zahar pudra.
Sunt fragede si se desfac frumos in foi ( cu cat e mai intins aluatul cu atat au mai multe foi), pe masura ce stau sunt tot mai fragede.
Și reteta incercata de cititoare
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Felicitari pentru retete! Se vede ca gatesti cu drag.
Am incercat reteta de cornulete si au iesit foarte bune. Eu le-am umplut doar cu o crema de gem de capsuni si nuca macinata.
Mult spor la gatit!
Multumesc mult :)
Am facut cornulete cu reteta ta, nu ma asteptam sa iasa asa bune,dar am ramas surprinsa.
Ma bucur ca v-au placut ;)
Am făcut cornulețe cu rețeta ta,au ieșit foarte bune.Mulțumesc!
Voi incerca chiar azi reteta.Cand eram mici mancam acei ,,ciucalai,, facuti tot cu bors.O nebunie! Felicitari pentru retete!!!
Multumesc sper sa va placa cornuletele sunt delicioase!
Delicioase, chiar ne-ati dat o reteta de nota 10.Mai simplu de atat nici ca se putea.Si un copil mic poate face asa ceva.Jos palaria,doamna!
Multumesc!
Bors /apa minerala/bere/vin alb-pentru post,iaurt/lapte acru/zer -dulce.Aluatul e foarte bun in toate variantele,numai lichidul sa nu fie rece .Din aluatul asta imi place sa fac si pungute cu mere(ce bune mai sunt si ele!) ori carnaciori in aluat .Reteta e buna buna.Uleiul se poate inlocui cu unt (topit in bain-marie),sau pur si simplu moale.
Mikaela multumesc pentru idei, cea cu mere suna foarte bine!
Au ieșit atât de bune ,că ne este greu să ne oprim din mâncat. O rețetă ușoară și foarte gustoasă. Mulțumesc.
Ma bucur tare mult! Sa va fie de bine!