Cornulete aperitiv

Cornulete-aperitiv-0

Imi plac cornuletele de orice fel asa ca am incercat aceasta reteta cu prima ocazie adica de sarbatori. Si ca sa va fie munca mai „usoara” va scriu ca ies fix 96 de bucati :).

Ingrediente:

  • 500g faina ( eu am folosit integrala )
  • 20g drojdie proaspata
  • 100ml ulei
  • 100ml lapte
  • 1 lingura smantana
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita unt topit
  • 1 ou

1. Frecam drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, apoi adaugam 1 lingurita de faina si laptele caldut.

Lasam sa creasca si o adaugam la faine cernuta intr-un bol. Punem si restul ingredientelor si framantam rapid un aluat elastic. Lasam sa creasca 30 min la loc cald acoperit cu un prosop.

Aluat-cornulete-aperitiv-1Aluat-cornulete-aperitiv-2

2. Impartim aluatul in 6 bucati. Fiecare bucata o intindem formand un cerc cu diametrul de 35 cm. Cu un cutit ascutit taiem cercul din aluat in 16. Rulam usor din exterior spre interior.

Aluat-cornulete-aperitiv-3Aluat-cornulete-aperitiv-4

Ungem cornuletele cu ou batut in care am pus si putina sare. Eu am pus sarea deasupra.

3. Asezam cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt si le coacem la 190g C timp de 15-20 min.

Cornulete-aperitiv-1Cornulete-aperitiv-2

 Servim calde sau reci.

Cornulete-aperitiv-3

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.