Conopida pane

Reteta este simpla, ca si in cazul oricarei chestii facute pane aveti nevoie de faina , oua , pesmet. In rolul principal , conopida care o desfaceti buchetele si o fierbeti in apa cu sare ( nu va zgarciti cu sarea , conopida absoarbe multa) pana cand intra usor furculita in ea.
 

O scoateti , o puneti la scurs si urmati clasicul traseu faina , ou , pesmet.

Prajiti in baie de ulei incins, scoateti pe un servetel de hartie si papati cu rosii sau cu ce vi se pare voua mai potrivit. Daca vreti o chestie mai „sofisticata” , radeti putin cascaval peste ea si bagati la cuptor cateva minute.

 

3 comentarii la „Conopida pane”

  1. O reteta extraordinara, fff gustoasa si usor de facut. Iti multumesc pt idee.
    Este foarte buna conopida pregatita asa, iar noua ne-a placut atat de mult incat de ieri si pana azi am terminat-o (suntem doar 2 :)).
    Eu foloseam paneul clasic atat pt snitele cat si pt legume(dovlecei), dar cand am vazut cat de usor se face conopida cu pesmet, mi-am propus ca de acum inainte sa folosesc reteta ta.
    Intentionez sa incerc in curand ciupercutele pane, pt ca si acelea sunt delicioase.
    PS: Pt un plus de aroma, in ouale batute am pus usturoi pisat si cateva condimente (caci sunt un mare fan): chimen, coriandru, un pic de piper alb si cimbru, toate date prin rasnita.

  2. Ruxandra iti multumesc mult pentru aprecieri , conopida pane e buna calda, a doua zi parca nu mai are acelasi gust asa ca bine ca ati mancat-o toata !. Multumesc pentru ideea cu condimentele eu sunt fan usturoi :).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.