Conopida pane

Reteta este simpla, ca si in cazul oricarei chestii facute pane aveti nevoie de faina , oua , pesmet. In rolul principal , conopida care o desfaceti buchetele si o fierbeti in apa cu sare ( nu va zgarciti cu sarea , conopida absoarbe multa) pana cand intra usor furculita in ea.
 

O scoateti , o puneti la scurs si urmati clasicul traseu faina , ou , pesmet.

Prajiti in baie de ulei incins, scoateti pe un servetel de hartie si papati cu rosii sau cu ce vi se pare voua mai potrivit. Daca vreti o chestie mai „sofisticata” , radeti putin cascaval peste ea si bagati la cuptor cateva minute.

 

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


3 comentarii la „Conopida pane”

  1. O reteta extraordinara, fff gustoasa si usor de facut. Iti multumesc pt idee.
    Este foarte buna conopida pregatita asa, iar noua ne-a placut atat de mult incat de ieri si pana azi am terminat-o (suntem doar 2 :)).
    Eu foloseam paneul clasic atat pt snitele cat si pt legume(dovlecei), dar cand am vazut cat de usor se face conopida cu pesmet, mi-am propus ca de acum inainte sa folosesc reteta ta.
    Intentionez sa incerc in curand ciupercutele pane, pt ca si acelea sunt delicioase.
    PS: Pt un plus de aroma, in ouale batute am pus usturoi pisat si cateva condimente (caci sunt un mare fan): chimen, coriandru, un pic de piper alb si cimbru, toate date prin rasnita.

  2. Ruxandra iti multumesc mult pentru aprecieri , conopida pane e buna calda, a doua zi parca nu mai are acelasi gust asa ca bine ca ati mancat-o toata !. Multumesc pentru ideea cu condimentele eu sunt fan usturoi :).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.