Ieri am gasit conopida la oferta si m-am gandit sa o prepar la cuptor. Am ales varianta pane pentru ca mi s-a parut mai rapida de conopida pane la cuptor. Reteta este foarte simpla.
Ingrediente pentru reteta de conopida pane la cuptor
- conopida
- oua
- faina
- pesmet
- sare
Cum se face conopida la cuptor?
1. Spalam bine conopida si apoi o desfacem buchetele. Le fierbem in apa cu sare pana se inmoaie putin (cam 5-6 minute).
2. Batem bine ouale cu putina sare
3. Strecuram conopida fiarta, o lasam sa se raceasca si o trecem prin faina, ou batut si apoi prin pesmet.
4. Asezam buchetelele de conopida in tava tapetata cu hartie de copt si coacem la temperatura de 180 de grade Celsius timp de 10-15 minute pana se rumenesc frumos.
5. Servim cu sos de iaurt si usturoi sau cu salata.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Si eu o fac tot asa, doar ca inlocuiesc pesmetul cu fulgi de porumb sfarmati, si ies mai crocante.
Multumesc pentru sfat:).
Mulțumim pentru rețete le incerc și eu!
Cu drag!