Compot rapid cu gutui și mere

Compot cu gutui și mere rețetă rapidă

De când eram mică am iubit compotul de fructe. Poate pentru că era cel mai simplu dulce, (in vremea copilariei mele nu se gaseau atatea dulciuri) si cel mai rapid. Mama facea compot atat pentru iarna cat si acesta care se facea pe loc, deobicei toamna cand era frig afara , imediat punea oala cu apa la foc si punea la fiert ce fructe aveam prin camara, deobicei cele autohtone, pere, mere, gutui. Dar sa stiti ca acestea sunt si cele mai bune, sunt aromate si dau un gust foarte bun compotului.

Si bunica il manca rece cu paine, la fel si eu mi se parea foarte bun, acum daca l-as da asa copiilor cred ca l-ar arunca pe jos :))

Desigur puteti adauga si prune sau pere sau chiar si fructe exotice cum ar fi bananele, dar eu zic ca e bine sa pastrati aromele specifice de toamna si bineinteles sa nu omiteti gutuia pentru ca ea este regina aromelor cand e vorba de fructele de toamna.

Compotul de gutui si mere se prepara rapid, in maxim 15 minute si este un desert foarte sanatos cu multe vitamine.

Ingrediente pentru rețeta de compot rapid cu gutui și mere

Cantități pentru 4 porții

  • 3 mere potrivite
  • 2 gutui potrivite
  • 4 lingurite de zahar
  • 1l apa
  • 1 plic zahar vaniliat
  • 1/4 lingurita scortisoara

Cum preparăm rețeta de compot cu gutui și mere?

Desigur, proportiile pot varia la fel si cantitatile de fructe.

Pentru inceput punem apa la fiert impreuna cu zaharul si zaharul vaniliat. Daca doriti sa fie si mai sanatos renunati la zahar si adaugati la sfarsit miere, aproximativ 3 lingurite.

Folosim mere mai tari ca si textura, gen jonathan, nu din cele fainoase. Fructele le curatam de coaja si le taiem cubulete, incercam sa ne grabim pentru ca gutuia se oxideaza mai repede. Si pentru ca ea fierbe mai greu, o punem prima la fiert.

Cand este pe jumatate fiarta adaugam merele curatate si taiate cubulete. Acum si merele sunt atat de multe ca sortiment si ca tara de provenienta incat nu pot sa va scriu exact care este timpul de fierbere dar oricum in cateva minute ar trebui sa fie gata.

Cand fructele sunt fierte, asa cum am scris dureza cateva minute, adaugam scortisoara si acoperim oala cu un capac. Lasam sa stea cateva minute si servim caldut. Puteti adauga si cuisoare sau anason odata cu scortisoara si sa le lasati cu capacul pus la infuzat.

Pofta buna!

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.