Coaste de porc la cuptor

coaste-de-porc-amalia-1

Coastele de porc la cuptor sunt preferatele sotului, in fapt cred ca este una din mancarurile preferate ale barbatilor alaturi de o bere rece bineinteles. Si au mare dreptate barbatii astia , coastele au o carne suculenta , frageda si deloc uscata. Reteta de coaste la cuptor este una de succes daca aveti rabdare sa le lasati cat trebuie la cuptor, coastele trebuie sa se faca lent la foc potrivit, apoi sa le lasati sa se rumenasca frumos si sa le ungeti cu un sos barbeque care da aroma atat de buna.

Coaste de porc la cuptor

Ingrediente:

  • 2-3 buc coaste de porc ( scarite, a nu se confunda cu fleica)
  • sare, piper
  • cimbru
  • 1 lingura mustar picant
  •  ulei
  • sos barbeque ( gasiti in magazine)

Spalam coastele si apoi le stergem bine, Le condimentam din plin cu sare, piper si putin cimbr. Punem si putin ulei si mustar si le frecam bine peste tot sa fie acoperite de condimente. Cel mai bine ar fi sa le lasam la marinat cateva ore acoperite cu o folie, dar daca va grabiti, le coaceti imediat.

Intr-o tava punem putin ulei apoi asezam bucatile de coaste si adaugati aproximativ 150ml apa. Acoperiti cu o folie de aluminiu si le lasati sa se faca la 170 grade Celsius timp de 1,5 ore.

Luati folia si mai lasati sa se faca 15 minute pe fiecare parte.

Apoi le scoateti, le ungeti cu sos barbeque pe ambele parti si le lasati sa se mai faca inca 15 minute la 180 de grade.

Si gata, puteti sa le serviti.

Sunt foarte fragede!

Aici alături de cartofi

 

 

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


3 comentarii la „Coaste de porc la cuptor”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.