Coaste de porc cu cartofi

Trecem la artileria grea ( prin asta se intelege carne de porc) …. altfel nu mai am zile bune cu sotul meu iubit :)… am descoperit un blog pe gustul lui unde sunt o gramada de retete cu carne si cartofi. Iata una dintre ele ( deja am cerere sa o repet :))).

Ingrendiente:
1 kg coaste crude de porc ( eu am gasit de cumparat piept)
1 morcov mare
1 ardei rosu
1 ardei verde
1 ceapa
1 ceasca de mazare ( aprox 100g)
1 cana bulion
1 pahar vin alb
4 cartofi
1 lingurita boia dulce ( eu am pus iute)
putin sofran
sare, piper
2-3 catei de usturoi
Taiem felii pieptul si-l ungem cu usturoiul zdrobit cu sare. Il lasam sa stea la rece 1 ora.
Incingem putin ulei intr-o cratita, prajim coastele pana se rumenesc apoi adaugam ceapa tocata, ardeiul taiat cubulete, morcovul taiat felii ( oblice ca arata mai bine :)) si sofranul. Aici fac o mica paranteza, pentru a va scrie ca eu am pus putin colorant alimentar ( a se vedea foto) pe care l-am cumparat din Spania. Scrie pe el ca se foloseste la paella, orez , supe, mancaruri cu carne si ca da un aspect frumos mancarii. Sofranul e extrem de scump asa ca nu pot sa-l folosesc . Colorant folosesc destul de rar, acum mi-am amintit de el asa ca am zis sa-l pun tin minte ca atunci cand l-am cumparat erau de la mai multe firme pe raft la hypermarket. Chiar m-am mirat ca se foloseste , dar ce stiu eu despre mancarurile din Spania :))… mai nimic .

Amestecam , adaugam si boia apoi lasam 2 minute. Adaugam bulionul ( daca doriti puteti pune 2 rosii tocate, eu mai am bulion de anul trecut si vreau sa-l termin), vinul alb si 1 cana de apa. Lasam sa fiarba la foc mic cu capac 30 min ( probati carnea cu o furculita) si adaugam cartofii taiati bucati mai mari si mazarea. Lasam sa fiarba fara capac inca 10 minute in functie de cartofi. Oprim focul si lasam sa stea 10 minute ” sa se aseze” apoi servim . Merge la fix cu castraveti de vara murati !
Reteta am preluat-o de aici cu multumiri.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


26 de comentarii la „Coaste de porc cu cartofi”

  1. numai cand ma uit ma ia foamea.arata foarte yamy-yam.numai ca eu tin cura…de slabit…te poop Amalia sa ii pui lui Luci o portie dubla sa pape el ptr mine da?sarut mana ptr masa))))

  2. Nu ma dau in vant dupa carne, de porc nici atat, dar dupa cum arata reteta ta, pare-a fi foarte foarte buna. O voi incerca si eu cand voi simti nevoia de carne, adica nu in timpul verii.

  3. Va multumesc mult :), Diana nici eu nu prea mananc vara carne dar sotul meu ar manca in orice sezon asa ca nu am scapare :)). Eu am gustat din ea si am mancat apoi ciorba de pastai :).

  4. Gracias Amalia por hacer mi receta. Es muy gratificante que te guste mi blog. Me he leído casi todo el tuyo y aunque no entiendo el idioma, por las fotografías se ve todo delicioso.
    un abrazo

  5. Hola Amalia arata asa de bine ca am sa o fac chiar astazi ,e super cum arata , familia mea e cam pretentioasa la mincare dar sper sa le placa ;UN SALUDO DE ESPAÑA

  6. Flory sunt convinsa ca o sa-ti reusesca mai ales ca gasesti si colorantul/condimentul daca esti in Spania. Te pup si sa-mi scrii cum ti-a iesit !

  7. Hola Amalia fiind pt. prima data mi-a esit foarte bun le-a placut mai ales sotului meu,mersi pt tot
    .UN PUPIC MULTA BAFTA LA CONCURS AI UN VOT DE MI PARTE .

  8. Flory multumesc mult pentru vot… daca ai timp viziteaza blogul doamnei de unde am luat reteta, o sa gasesti retete foarte faine :).

  9. Salut Amalia draga:)
    Ca de obicei vin numai cu cuvinte de lauda si de multumire:D
    Astazi am facut si eu aceasta reteta si mi-am venit sa rad cand sotul meu mi-a spun mmmmm este delicioasa neaparata trebiue sa o mai faci=))
    Mi-am amintit de cuvintele spuse de sotul tau:)
    Eu am pus si coaste si cotlet de porc:P
    Sofran nu am pus pt ca nu am avut…in seara asta am fost la cumparaturi si chiar m-am uitat sa vad cat costa am ramas uimita ca o cantiate asea de mica costa 2.50£ nu stiu exact ce cantitate e dar e f putin:)).Bineinteles mi-am cumparat si data viitoare o sa adaog si sofran:)cred ca trebiue folosit destul de putin la o mancare deoarece este f aromat!
    Ms mult inca odata si ori de cate ori am nevoie de cate ceva nou apelez la blogul tau!
    ok te las ca e tarziu deja si la mine si ma pun la somn dar am zis ca prima data sa iti scriu si dupa aceea pot dormi linistita!
    :*

  10. Loredana multumesc pentru aprecieri, asa e cu sofranul e f scump dar cred ca merita sa cumperi deoarece se foloseste f. putin. Deocamdata nu am mai postat nimic , am fost f ocupata sper saptamana asta sa apuc sa gatesc cate ceva. Pupici!

  11. Tocmai ce am pe foc reteta asta de coaste. Tot gust si nu ma mai satur. Foarte buna! Am omis mazarea, pt ca ai mei stramba din nas la ea. Dar in rest am respectat reteta intocmai. Abia astept sa o pap cu muraturi! Multumesc! Multe din retetele tale au zi unguresc, si le fac pt ca sotul meu e ungur si ii plac tare mult!

  12. buna AMALIA,ma numesc MIHAELA si dupa munca imi petrec cateva ore bune citind retetele tale.Sant uimita si nu ma satur de ele.Am facut cateva din prajiturile tale si cateva mancaruri.Trebuie sa-ti spun ca sant foarte bune si sper sa-ti dea domnul ani multi si sanatate sa ne mai incanti cu bunatatile tale.te pup de aici din tenerife si mult succes in viitor.

  13. Draga Mihaela iti multumesc mult pentru urari, sper sa postez cat mai multe retete si cat mai bune :)). Te imbratisez cu drag si numai bine!

  14. arata foarte bine.m-am uitat si la pagina de unde ai luat tu reteta dar pot sa iti spun ca a ta arata mult mai bine la aspect si cred ca si la gust.,felicitari.esti o adevarata gospodina.sunt sigura ca sotul tau te apreciaza foarte mult,nota 10*

    1. Tina sotul meu a devenit cam pretentios de la o vreme :))… multumesc mult pentru aprecieri sper sa incerci si alte retete de pe site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.