Cine nu adora clatitele? O intrebare fara sens as zice, pentru ca acest desert ne este foarte drag mai ales ca ne aduce aminte de copilarie. Reteta poate fi adaptata in functie de ce avem la dispozitie , cea de mai jos este una din variantele cu reusita sigura.
Pentru reteta de clatite avem nevoie de:
- 2 oua
- 200 ml lapte
- aprox 200 ml apa minerala
- coaja de lamaie
- 1 plic zahar vaniliat
- 2 linguri zahar
- 1 vf de cutit praf de copt
- 1 lingura ulei
- aprox 300 g faina
Cum preparam clatitele pufoase?
Se amesteca ouale cu zaharul si uleiul, apoi se adauga treptat lapte, faina, apa minerala, coaja rasa de lamaie, pana rezulta un aluat nu foarte gros.
Se prajesc clatitele intr-o tigaie antiadeziva.


Se umplu cu dulceata, budinca, crema de ciocolata, branza dulce, etc.
Poze cu reteta incercata
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.

Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Arata foarte bine clatitele tale :)) . Incearca ca pui si esenta de rom cand mai faci sunt si mai bune :)
Alina
Multumesc pentru sfat :)
Am făcut rețetă dv mulțumesc frumos au ieșit bine și gustul bun 😘😘😘
Ma bucur ca va plac!
revizualizeaza te rog inca odata ingredientele pentru rectificare. ‘Faina’ se repeta. In rest arata delicios. Am mai facut clatite dar de data aceasta am sa incerc reteta ta. Multumesc.
Iti multumesc pentru atentionare, am corectat. Sper sa-ti placa reteta :).
Arata super, dar de cata apa minerala e nevoie?
Emy acum am vazut ca nu am trecut apa minerala la ingrendiente :), scuze, modific imediat.
draga amalia, iti sugerez un alt fel de a servi clatitele, mai ales acum, vara. caramelizeaza niste zahar, 'stinge-l' cu suc proaspat de portocale. trece clatitele prin acest sirop, impatureste-le in patru si serveste-le cu cate un bulgare de inghetata. restul siropului il torni de-asupra. e de efect, iar ca gust, astept sa-mi spui tu. te pup
Uh Alina, aveam o reteta de genul asta cu sirop de capsuni dar vesnic mancam inghetata inainte :)).Dar hai sa facem altfel: fac clatitele si siropul din reteta ta iar tu aduci inghetata, mancam clatite pe balcon la soare apoi mai stam la o poveste :)… ce zici ?
abia astept!
Amalia!o ce bune ar fi asa cum zici tu,servite cu inghetata!Asa mult imi place blogul tau si retetele tale care sint pe gustul meu!Am si eu un blogusor,poate e mult spus dar exista si se numeste Bunatati simple!Si pt.ca te apreciez mult(tu stii asta)as vrea sa trec in listuta mea frumosul tau blog daca tu esti de acord!te pup!
In loc de apa minerala foloseste bere. Apoi sa'mi zici cum este :P
Cremardia
P.S. Daca'ti va placea trimite'mi un mail la cretzupetre@yahoo.com
nu te supara nu e cam putin lichid (400 ml) la 500 gr faina?
Anonim multumesc de sfat !
Anonim nu e putin :). Sa-mi scrii cum ti-au iesit.
arata super!azi am sa le incerc si eu,sper sa imi iasa!multumim pentru retete!esti bestiala!
buna! am tot cautat prajitura mille crepes dar n-am gasit nimic interesant… poate stii tu vreo reteta draguta! multumesc! :)
buna amelia!astazi clatite, dar mi se pare ca imi iese cam tare aluatul, stiu ca ar trebui sa fie mai lichid!am respectat retete , dar vine foarte gros aluatul!ajutor!!!!!!!!!!!!!
Mai pui lapte sau apa minerala :).
amalia poate e bine sa modifici cantitatile pentru ca la ce cantitati sunt acolo aluatul nici nu se mai misca in tigaie, si poate ar fi ok daca am vrea sa facem americane in schimb pentru clatitele pe care le stim toti aluatul e mult prea gros
Camelia ma uit peste reteta si modific, in general primele retete postate si mai ales cele traditionale sunt scrise si facute la „ochi” de aceea s-ar putea sa fie gresite cantitatile.
Buna Amalia ! as avea si eu o intrebare… este a 2a oara cand fac clatite si nu stiu de ce marginele imi ies crocante..tapene :)) fac eu ceva gresit? o fi focu dat prea tare? nam idee :(
Da, ai idee :)… eventual nu le intinde asa sus spre margini.