Clatite cu morcovi

Putin aromate si cu o culoare frumoasa galben rosiatica aceste clatite sunt o alegere gustoasa pentru un desert sau chiar aperitiv deoarece se pot umple atat cu umplutura dulce cat si sarata.

Pe mine m-a atras culoarea si apoi m-a cucerit gustul! E o chestie interesanta la ele si anume ca in aluat se vede morcovul iar cand se prajesc acesta se topeste pur si simplu :).

Ingrediente:

  • 2 oua
  • 350ml lapte
  • 175g faina de grau
  • 20g zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 100g morcov curatat si ras fin
  • 2 linguri ulei

Umpluturi dulci:

  • Brânză de vaci –  50 g per clătită
  • Smantana – 2 lingurite per clatita
  • Zahar – 1 lingurita la o clatita
  • Miere – 1 lingurita la o clatita
  • Gem sau dulceata – 2 lingurite la o clatita
  • Lapte condensat – 2 lingurite la o clatita

Umpluturi sarate:

  • Telemea sau feta
  • Ierburi uscate
  • Cașcaval

Feta se amesteca cu ierburi și cașcaval ras. Se pune pe o clatita, se impatura si apoi se incalzeste in tigaie

1. Mixam ouale cu zaharul apoi adaugam treptat laptele alternativ cu faina amestecata cu sare.
2. Adaugam morcovii dati pe razatoarea mica.
3. Turnam uleiul, se amestecă și se lasă aluatul timp de 20-30 minute (nu-i obligatoriu dar se va imbunatati calitatea clatitelor)
4.Coacem clatitele intr-o tigaie unsa cu putin ulei.

Servim cu diferite umpluturi.

Eu am uns clatitele cu putina miere, apoi am pus branza de vaci si le-am impaturit.

Reteta este preluata de pe gotovim-doma.ru cu multumiri :).

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Un comentariu la „Clatite cu morcovi”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.