Putin aromate si cu o culoare frumoasa galben rosiatica aceste clatite sunt o alegere gustoasa pentru un desert sau chiar aperitiv deoarece se pot umple atat cu umplutura dulce cat si sarata.
Pe mine m-a atras culoarea si apoi m-a cucerit gustul! E o chestie interesanta la ele si anume ca in aluat se vede morcovul iar cand se prajesc acesta se topeste pur si simplu :).
Ingrediente:
- 2 oua
- 350ml lapte
- 175g faina de grau
- 20g zahar
- 1/2 lingurita sare
- 100g morcov curatat si ras fin
- 2 linguri ulei
Umpluturi dulci:
- Brânză de vaci – 50 g per clătită
- Smantana – 2 lingurite per clatita
- Zahar – 1 lingurita la o clatita
- Miere – 1 lingurita la o clatita
- Gem sau dulceata – 2 lingurite la o clatita
- Lapte condensat – 2 lingurite la o clatita
Umpluturi sarate:
- Telemea sau feta
- Ierburi uscate
- Cașcaval
Feta se amesteca cu ierburi și cașcaval ras. Se pune pe o clatita, se impatura si apoi se incalzeste in tigaie
1. Mixam ouale cu zaharul apoi adaugam treptat laptele alternativ cu faina amestecata cu sare.
2. Adaugam morcovii dati pe razatoarea mica.
3. Turnam uleiul, se amestecă și se lasă aluatul timp de 20-30 minute (nu-i obligatoriu dar se va imbunatati calitatea clatitelor)
4.Coacem clatitele intr-o tigaie unsa cu putin ulei.
Servim cu diferite umpluturi.
Eu am uns clatitele cu putina miere, apoi am pus branza de vaci si le-am impaturit.
Reteta este preluata de pe gotovim-doma.ru cu multumiri :).
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Multmim pt. reteta. O sa le fac mai des.
Sunt bune si cu pudra de ghimbir, nucsoara,scortisoar si vanilie.