Clatite cu drojdie

Fara numar am mancat, pofta mi-am astamparat :). Cand e vorba de clatite nu pot sa refuz. Mai ales daca nu le fac eu :)).

Clatitele cu drojdie imi plac deoarece sunt pufoase si moi chiar si a doua zi. Plus ca aluatul este „dantelat” ca sa zic asa, adica cu gauri si spornic.

Se pot face și de post cu apa minerală și fără ouă sunt foarte bune :)

Ingrediente ( masura este o cana de 250ml) :

  • 2 oua
  • 1 plic zahar vaniliat
  • 2 linguri zahar
  • 1 varf cutit sare
  • aproximativ 2 cani lapte ( 400ml)
  • 10g drojdie proaspata
  • 2 cani faina

Ouale se amesteca cu zaharul si se adauga si putina sare.

Apoi punem alternativ faina amestecata cu drojdie si laptele caldut.

Amestecam bine cu un tel si lasam sa stea 20 min.

Coacem clatite mai groase sau subtiri dupa bunul plac :).

Observatii:

Cantitatile sunt relative, aluatul trebuie sa fie mai subtire deoarece dupa dospire se mai ingroasa un pic.

Bineinteles că-l puteți subția cu puțină apă.

Reteta incercata de cititoare

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


8 comentarii la „Clatite cu drojdie”

  1. Eu sunt mare fan al clatitelor motiv pentru care imi place tare mult faptul ca pot vedea retete tot mai diferite.
    Spre exemplu un prieten avea o reteta incat nu iti dadeai seama daca is clatite sau biscuiti…
    Insa na, acum depinde si de fiecare!
    Mersi frumos si mai astept si cu alta versiune!

Dă-i un răspuns lui Amalia Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.