Pe vremea asta cred ca ar merge de minune niste clatite. Daca ar avea cine sa le faca si mai bine, daca nu le facem noi :). Reteta de mai jos este cea clasica cu mentiunea ca se adauga 100g ciocolata lichida in aluat.
Ingrediente:
- 3 oua
- 200ml lapte
- 200ml apa minerala
- 1 plic zahar vaniliat
- 2 linguri zahar
- 1 fiola mica ( Dr. Oetker ) esenta de rom
- aproximativ 300g faina ( din pacate nu am masurat-o )
- 1 varf cutit praf de copt
- putina coaja de lamaie rasa (optional)
Frecam putin ouale cu zaharul, adaugam esenta de rom si apoi treptat lapte, apa minerala si faina amestecata cu praful de copt pana obtinem un aluat curgator ca o smantana subtire.
Separat rupem bucatele 100g ciocolata intr-o punga , apoi o strangem la un capat si o bagam in apa fierbinte pana se topeste, apoi rupem punga la un capat si turnam ciocolata in aluat amestecand mereu cu un tel.
Coacem clatitele intr-o tigaie antiaderenta ( sa nu avem surprize ) si le scoatem pe un platou.
Putem sa le servim ca atare sau cu diferite umpluturi.
Eu am amestecat 500g branza de vaci cu coaja de lamaie si de portocala, zahar pudra (cam 3 linguri) si am pus si o banana taiata bucatele.
Reteta am preluat-o de pe gotovim-doma.ru cu modificari, de acolo am preluat si modelul de impaturire de mai jos.
Sper sa le incercati, in combinatie cu branza de vaci sunt delicioase !
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Mamaaaa ce bine arata!!!O sa le incerc si eu!Doar ca branza in combinatie cu ciocolata nu prea imi suna bine…dar daca ai facut tu,am incredere in tine!!!
Ana-Maria astept sa-mi scrii daca ti-au placut :).
arata fantastic!
mi-a facut o poftaaa, imi carie matele! cred ca sunt tare bune, trebuie sa incerc si eu varianta asta cu cioco!
Sper sa-ti placa :).
Amalia!
ai niste retete minunate! Ma tot intreb …Cat de pasiune ai????
Sper sa nu renunti .
Si eu sper Patricia …
Amalia, as vrea sa fac si eu reteta asta, numai ca eu nu sunt in tara, iar aici nu gasesc, sub nici o forma, branza de vaci.Ce as putea pune? mascarpone, riccota sau ce altceva? te rog sa imi rasp la comentariu, ca as vrea tare mult sa o fac in week-end. multumesc
Riccota sau daca nu mascarpone :)… sa-mi scrii cum ti-au iesit.
Buna!As dori si eu sa fac reteta este obligatoriu sa pun apa minerala?
Nu e neaparat obligatoriu poti pune apa si un pic de praf de copt