Clatite "Ana Lugojana"

Am zis ca seara nu mai mananc nimic dar gandul la niste clatite calde si aromate chiar ca nu-mi dadea pace :). Asa ca am incercat o reteta pe care am vazut-o mai demult pe blogul Laurei Laurentiu; clatite „Ana Lugojana”. Impediementul a fost ca nu mergea internetul asa ca am facut reteta din amintiri … care se pare ca au fost destul de bune :).

Ingrediente:

  • 6-8 clatite ( vezi reteta aici)
  • 250g branza de vaci
  • 5 oua
  • 2 linguri stafide
  • coaja de lamaie
  • 500 ml lapte
  • 70g zahar pudra
  • 200g zahar tos
  • 25 g unt

Asadar clatitele:
Punem branza intr-un bol si adaugam zaharul pudra. Amestecam bine apoi adaugam stafidele , coaja de lamaie si albusul de la 1 ou batut spuma.
Punem 2 linguri din amestecul de branza pe o clatita si rulam ca in poza de mai jos.
Ungem un vas termorezistent cu unt si asezam clatitele una langa alta. Mie mi-au ramas 2 fara umplutura si am completat cu ele rulate goale.
Punem 5 galbenusuri si 100g zahar tos intr-un bol, le mixam bine si apoi adaugam laptele caldut.
Turnam amestecul peste clatite si bagam vasul in cuptorul incins la 180 de grade.
Lasam 15-20 minute . Intre timp batem albusurile spuma impreuna cu 100g zahar tos pana obtinem o bezea lucioasa.
Scoatem vasul si punem deasupra albusul batut spuma.
Bagam la cuptor pentru inca 5 minute pana bezeaua se rumeneste frumos deasupra.
Lasam sa se raceasca putin si servim.
Sunt delicioase!

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


10 comentarii la „Clatite "Ana Lugojana"”

  1. He,he nu ma asteptam sa vad clatitele astea pe net. Reteta clatitelor intr-o vreme a fost secreta :)
    Hanul la care se fac e minunat vara,dar din pacate '' i-a ajuns faima din urma'' iar clatitele tale ,dupa cum se vede in poza, le-a intrecut cu mult pe ale celor de la han. :)
    Si coincidenta :) si eu am facut clatite,dar alaltaieri.

  2. chiar ma gandeam de cateva zile sa fac niste clatite insa acum nu mai rezist chiar acum ma voi apuca sa le prepar trebuie sa iasa ceva sublim mersi si felicitari pentru reteta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.