E drept ca pe mine nu ma scoti din hribe si galbiori, dar nu refuz nici alt tipuri de ciuperci. Zilele trecute cand am fost la cumparaturi am gasit la oferta ciuperci Shimeji atat albe cat si brune asa ca am achizitionat o caserola. In fapt, m-a convins un domn care le cumpara si care mi-a spus o reteta rapida: „doamna, la ciupercile astea le taiati foarte putin partea de jos cu o foarfeca apoi le puneti sa se caleasca cu ceapa si usturoi, bateti doua oua si le aruncati peste ele. Sa vedeti ce omleta buna iese”. Aia e, m-am gandit eu, insa ajungand acasa, bineinteles ca m-am luat cu altele si nu le-am gatit in ziua aceea. Nu-i stres, ciupercile de genul acesta stau cateva saptamani bune la rece. La mine au stat fix 3 zile pana cand m-am hotarat sa le gatesc cu paste mai precis taietei chinezesti. I-am promis sotului ca le fac cu paste si eu nu-mi ies din cuvant. :)
Am facut nitica cercetare, nu de alta, dar am zis sa nu fie ceva tehnici de preparare pe care (sigur) nu le stiu si sa fac vreo boacana. Din nou, no stres ciupercile Shimeji se gatesc la fel ca si cele gen Champignon, atat ca nu se consuma crude deoarece au un gust usor amarui. Sunt de origine din Asia si cele de cultura sunt fie albe, fie brune.
Pot sa va scriu ca pastele au iesit foarte bune, daca aveti chef sa faceti o ” chinezarie” incercati reteta, se face repede si cu ingrediente simple ( nimic iesit din comun).
Ciuperci Shimeji cu paste
Ingrediente 2 portii de ciuperci cu paste:
- 250g ciuperci shimeji
- 250g taietei (eu am folosit unii care i-am primit de la Shan’ shi)
- 40g unt
- 1 ceapa mica
- 2 catei de usturoi
- aprox 2-3 linguri sos de soia
- piper proaspat macinat
Cum preparam ciupercile Shimeji cu paste?
In mod normal ar trebui sa punem apa la fiert pentru paste . Dar ne ocupam la inceput de ciuperci, taieteii chinezesti fierb foarte rapid asa ca ii preparam la sfarsit.
Taiem partea lemnoasa a ciupercilor cu un cutit.
Ceapa o tocam marunt.
Incingem untul intr-o tigaie apoi adaugam ceapa tocata si lasam sa se caleasca 2-3 minute apoi adaugam ciupercile. Le lasam sa se faca la foc iute pana scade zeama, adaugam usturoiul, mai lasam putin, maxim 1 minut.
Adaugam sosul de soia, amestecam , daca va tine puteti face schema care o fac bucatarii ce-i vedeti la tv adica amestecati fara lingura, miscati tigaia in fata si in spate si dn cand in cand le aruncati in sus, dar nu prea sus ca ramaneti fara ele.
Fierbem rapid pastele conform indicatiilor de pe ambalaj si le adaugam peste ciuperci. Daca aveti un cleste special le scoateti direct din apa fierbinte si le adaugati peste ciuperci. Din nou amestecati , condimentati cu piper proaspat. Sare nu trebuie, sosul de soia este suficient de sarat.
Serviti cu incredere sunt excelente foarte aromate. Sau cel putin asa mi s-au parut mie .
Puteti incerca reteta si cu pleurotus sau champignons, promit sa nu ma supar. Doar cu conditia sa o faceti candva si cu aceste ciuperci aromate.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Delicios
Foarte bun și ușor de făcut. Mulțumesc pentru idee.