Ciorba taraneasca de pui


Daca tot e vreme urata am facut o ciorbita asa cum imi place mie cu multe legume. Sper sa va placa si voua:).
Ingrendiente:
500 g carne de pui
2 morcovi
1 patrunjel
1/4 de telina
1/2 ardei gras
150 g varza alba
150 g mazare ( eu am pus congelata)
150 g fasole verde ( eu am pus congelata)
2-3 cartofi mai mici
1 ceapa
patrunjel, leustean
2-3 rosii
200 ml bulion
1/2 l bors
sare
Spalam bine carnea de pui ( eu am cumparat spate de pui , 2buc) apoi o punem la fiert in apa rece. Cand da in clocot , spumam si lasam sa fiarba cu capac la foc mic. Adaugam si ceapa tocata.
Intr-o tigaie punem putin ulei si calim morcovii, patrunjelul, telina, ardeiul, varza alba toate taiate bucatele. Le adaugam la ciorba cam dupa ce a fiert 20 de minute.Adaugam si rosiile taiate felii si leusteanul. Cand carnea este aproape fiarta punem cartofii taiati cubulete, mazarea, fasolea verde si bulionul  La sfarsit adaugam borsul dupa ce ulterior l-am dat intr-un clocot in alta oala. Potrivim de sare si servim cu multa verdeata tocata deasupra.
Reteta este preluata din Ghidul gastronomic al Romaniei .

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


8 comentarii la „Ciorba taraneasca de pui”

  1. ciorbica asta arata super.mie imi plac ciorbitele cu multe legume e o idee grozava ptr timpul asta urat mai ales ca acum gasim legume proaspete.cateodata e mai greu cu puiul sa il gasesti proaspat

  2. Super ciorba. In ultima vreme cred ca am incercat toate retetele noi aparute aici.Puiul cacciatore mi-a iesit super! Cu deserturile nu ma descurc deloc!Daca e vorba de copt in cuptor dau inapoi.Cu cele facute la rece ma descurc mai bine.Multumesc pentru toate bunatatile pe care ni le impartasesti!Faci gatitul mult mai placut!

  3. Multumesc mult pentru aprecieri…. trebuie sa incerci si cu deserturile , de exemplu poti inlocui blatul cu piscoturi merge mai repede :). Daca te pot ajuta cu ceva sa-mi scrii . O zi frumoasa!

  4. Salut Amalia!:*
    maine o sa incerc ciorbita asta doar ca am o mica intrebare cu ce sa inlociuesc borsul ?
    te pup si ast sa imi raspunzi dak se poate pana maine:)
    dak nu o sa o fac fara bors:))

  5. Loredana bi ne ca m-am uitat la mesaje :))…borsul poti sa-l inlocuiesti cu putina sare de lamaie sau este bors la plic de la DELIKAT. Sa-mi scrii cum ti-a iesit ! Spor !

  6. Acuma ii aratam sotului meu ce o sa i gatesc maine:)
    si mi`am amintit ca ti`am scris:)
    stiu de borsul la plic am folosit odata, o sa imi cumpar maine!
    ms mult de tot pt raspuns!
    asea mi de pofta de covrigi cu susan:)))
    da o sa fac vineri cred!
    ms ink o data si o sa revin maine sa iti spun cum mi-a iesit::*

  7. Am revenit:)
    Am gasit si bors la plic….:P
    Ciorba mi`a iesit fff buna sotului meu ia placut mult!
    ms mult ca existi si multumesc pt toate retetele tale f bune!
    meriti numai laude:*
    te pup

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.