Ciorba falsa de burta

Ciorba falsa de burta 0

Cand auzeam de ciorba falsa de burta imi venea sa rad pentru ca ciorba de burta este una si buna, insa cand am incercat varianta cu ciuperci sa stiti ca am ramas placut surprinsa. In primul rand pentru ca are un gust foarte bun ( fara gogosarii din otet sa nu o incercati :)) si apoi se face foarte repede. Nu incerc sa va lamuresc ca poate inlocui cu succes ciorba de burta, doar vreau sa va conving sa o incercati pentru ca are un gust specific datorita ciupercilor.

Ingrediente:

  • 500g ciuperci pleurotus
  • 1 morcov
  • 1/4 de telina
  • 1 patrunjel radacina
  • 3 catei de usturoi
  • 200 ml smantana 20-25% grasime
  • 2 galbenusuri de ou
  • sare,
  • ulei
  • pentru acrit cativa gogosari in otet

Dam zarazavatul pe razatoarea mare apoi il calim in putin ulei cam 4-5 minute, o sa dea un gust si o culoare frumoasa ciorbei. Ciupercile le taiem fasii si le adaugam la legumele calite, amestecam de cateva ori si apoi completam cu apa, cam 3-4 l.

Ciorba falsa de burta 1

Ciorba falsa de burta 2

Ciorba falsa de burta 3

Ciorba falsa de burta 4

Lasam sa fiarba 30 de minute. Eu am pus si putin condiment universal dar nu e obligatoriu.

Cand ciupercile sunt fierte, stingem focul si separat amestecam galbenusurile cu smantana adaugand putin cate putin din lichidul fierbinte. Rasturnam amestecul in oala, amestecam , apoi adaugam usturoiul zdrobit si gogosarii taiati feliute.

Ciorba falsa de burta 5Ciorba falsa de burta 6

Servim cu ardei iute.

Ciorba falsa de burta 6

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


15 comentarii la „Ciorba falsa de burta”

  1. Ce idee excelenta si eleganta… mai ales pentru cei ca mine care nu agreaza idea de reticulum, rumen, sau omasum in farfurie dar care agreaza gustul. Si ciupercile "stridie" sunt alegerea perfecta ca inlocuitor.
    Mersi mult de reteta.

  2. Am facut-o chiar astazi(dar fara vegeta) si a iesit ff gustoasa! Am inlocuit ciupercile Pleutorus cu Champignon (sper ca nu le-am gresit numele nici uneia nici alteia) pt ca nu am gasit. Am primit chiar felicitari, ceea ce nu e putin! Mai ales ca nu mai facusem niciodata ciorbita cu ciuperci! Multumim de reteta!

  3. Roxana ma bucur ca nu ai folosit vegeta ( eu cateodata nu ma pot abtine :)))…si daca zici ca ti-a iesit buna si cu Champignon atunci e bine, chiar ma gandeam cum o sa iasa , nici eu nu gasesc tot timpul Pleurotus… eu totusi sper sa o incerci si cu Pleurotus :). Te pup!

  4. am 10 ani de cind n-am fost in tara…..si privind prin pagina ta mi-au cazut balele pe tastatura.
    …Craciun fericit !
    (1 mayorkin)

  5. Ciorbita asta e super delicioasa… Sotul meu adora ciorba de burta,eu nu ma impac cu burta, doar zeama, in 2 ani si jumatate de casatorie am incercat o singura data sa fac ciorba de burta si a iesit un dezastru numai bun de intoxicat o familie intreaga…
    Cand am vazut pe blog ciorba de burta falsa mi.am spus ca trebuie sa incerc…a iesit super buna a trebuit sa fac eforturi sa nu o mananc eu pe toata.
    Super tare tot blogul!
    FELICITARI! SI SPOR!

  6. Sună interesant,chiar nu aveam nici o idee ce ciorbă să mai fac,aşa dar rasfoind aceastã pag am dat peste această ciorbă falsă de burtă,asa ca vă las ca trebuie sa ies la cumpărături să ma apuc de treabă,la cum arată nici nu ma gîndesc că nu-i gustoasă,o zi buna pe curând.

Dă-i un răspuns lui Tudoroiu Corina Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.