Ciorba de spanac

Ciorba de spanac reteta simpla

Mergem pe verde inainte si pregatim o ciorba de spanac sa moara Popeye de invidie. Ce-mi place la aceasta ciorba este ca se face mult mai repede decat cea de salata.

Tot cu spanac prepar si alte bunatati. Va recomand sa incercati aceasta reteta de mancare de spanac.

Ingrediente pentru reteta de ciorba de spanac

  • aprox. 1 kg spanac
  • 250 g kaizer sau bacon
  • 200 ml smantana 18-25% grasime
  • 2 oua
  • putin ulei, sare
  • 1 ceapa verde, 2-3 catei usturoi (eu nu am pus de data asta dar voi sa nu le omiteti)
  • pentru acrit ce aveti; otet, zer, macris, suc de lămâie sau nimic daca va place mai dulceaga
  • mărar proaspăt

Cum preparam reteta de ciorba de spanac?

Punem intr-o oala mare apa cam de 4 degete si cand da in clocot adaugam spanacul spalat bine si (nu faceti ca mine) curatat de codite.

Il oparim cat sa scada (2-3 minute), apoi il scoatem intr-o strecuratoare.

Separat prajim baconul taiat bucatele, ceapa si usturoiul.

Cum preparam ciorba de spanac

Punem spanacul taiat si amestecam bine. Adaugam cam 3 litri de apa, putina sare si lasam sa fiarba.

Ciorba de spanac

Dupa aproximativ 15 minute spanacul ar trebui sa fie fiert asa ca dregem ciorba; frecam galbenusurile de la oua cu smantana si adaugam putin cate putin din zeama fierbinte, apoi rasturnam totul in oala.

Cele 2 albusuri ramase le punem in oala cu ciorba, amestecand mereu.

Ciorba de spanac

Gustam de sare si daca va place mai acra adaugati otet, zer, suc de lămâie, doar unul dintre ele. :)

Servim cu mărar tocat deasupra.

Se mai poate face si in varianta fara bacon astfel; incingeti putin ulei in oala, caliti putin ceapa si usturoiul,  adaugati frunzele de spanac spalate bine si taiate fasii, lasati sa scada, adaugati apa si continuati ca in reteta de mai sus. :)

Si in varianta ciorbei de spanac fara bacon:

Ciorba de spanac de post

Ciorba de spanac reteta pas cu pas

Observatii pentru reteta de ciorba de spanac

Daca o acriti cu zer il puneti la fiert atunci cand adaugati si apa.

Puteti sa faceti o omleta din cele 2 oua si apoi sa o taiati fasii si sa o puneti in ciorba, iar smantana sa o serviti separat.

La fel ceapa o puteti adauga in momentul cand ciorba incepe sa fiarba, iar usturoiul zdrobit la sfarsit.

Cred ca ar iesi super daca ati pune praz in loc de usturoi.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


16 comentarii la „Ciorba de spanac”

  1. Myaaamyy e ciorba mea preferata!Eu o faceam de obicei fara kaizer sau bacon dar cred ca este muult mai gustoasa cu kaizer!Am notat reteta,trebuie sa o fac si eu cu kaizer!Mersi!Pupicei!

  2. la ciorba asta (sau de salata) nu acresc cu otet si nu pun smantana sau ou. bat bine de tot!!! cu tel-ul vreo 400 ml de iaurt sau sana.

  3. eventual mie imi aduce ceorba de salata aminte de copilarie nu cea de spanac dar na ma rog nici porci mei nu o mananca si ei fac din nas deci nu mai posta aiureli ca nu iti are rostu va pwp

    1. Comentariu răutăcios la aceasta rețetă, dacă nu ați făcut și nu ați gustat, de ce spuneți ca nu este buna, mie nu îmi pare o rețetă pentru a fi aruncata.

  4. Suna bine bine! Am luat cam mult spanac insa am o oala mare si sigur maine voi invita amicii la o ciorba de spanac, trebuie sa ma decid insa, tind sa o fac cu omleta si fara kaizer……inghit in sec

Dă-i un răspuns lui Petric Patricia Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.