Ciorbă de pui cu legume

Ciorbă de pui cu legume
Ciorbă de pui cu legume

Nu este niciun secret că la noi in frigider tot timpul este o oală cu ciorba, e drept mai mică acum când stau acasă cu cel mic pentru că gătesc aproape zilnic dar cat de curând se va mari volumul ei :)

Desigur sunt ciorbe care dacă de poate ar trebui să le repet in fiecare săptămână gen ciorba de burtă sau altele care ar trebui să dispară din meniu gen supa cremă de țelină, însă aplic eu magia mea astfel încât toate se mănâncă la fel de bine.

Ciorba de pui cu legume este varianta cu carne de pui a ciorbei țărănești cu carne de vaca, eu o prepar in special cu tacâmuri de pui mai precis spate si aripi doar pentru gustul de pui. Poate ați văzut in multe rețete cum la supa de legume se adaugă supă de pui congelata sau in cel mai rău caz cuburi gata cumpărate. Eu încă nu am ajuns să fac chestia asta, ma refer la cea congelata deși mi am tot propus. Oasele de pui si grasimea de la tartita dau in gust excelent. Bineînțeles ca puteți renunța la ele nu e nicio problema dacă doriți o ciorbă simplă de legume.

Ciorbă de pui cu legume
Ciorbă de pui cu legume

Rețeta este una clasică și așa cum ați bănuit cu multe legume.

Rețetă de ciorbă de pui cu legume

Ingrediente pentru ciorba de pui cu legume:

-1kg tacâmuri de pui (spate si aripi)

-2 morcovi mari

-1 rădăcină de patrunjel

– 1/4 rădăcină telina

– 150g mazare proaspătă sau congelata

– 1 dovlecel mic

– 1 gulie mica

– 1/4 conopidă (aprox 200g)

– 1 cartof potrivit

– 2 linguri sos de rosii

– 1 linguriță pastă de ardei

– 3 gălbenușuri

– 300g smântână minim 15% grasime

– sare, piper proaspăt

– suc de lămâie, oțet, bors

Dacă vi se pare ca sunt prea multe legume să știți ca dau in gust excelent asa ca va recomand sa le folosiți pe toate :)

Cum facem ciorba de pui cu legume?

Tacâmurile de pui se spala bine si se pun la fiert în 6l de apă rece. Când dau în clocot se spumează si se adaugă morcovii, patrunjelul, țelina curățate si tăiate cubulețe. Adăugăm si sare. Lăsăm să fiarbă aproximativ 25 de minute și apoi adaugam pasta de ardei, sosul de roșii, conopida tăiată buchetele, mazarea, cartoful, dovlecelul si gulia curățate si taiate bucatele.

Mai lăsăm să fiarbă aproximativ 15 minute și apoi scoatem oasele, dacă e ceva carnita pe ele o curatam si o punem inapoi in ciorbă

Cand toate legumele sunt fierte, tragem oala deoparte si lăsăm sa stea vreo 5 minute să se liniștească :)

Galbenusurile le amestecam cu smantana si adaugam puțin cate putin din supa fierbinte amestecand mereu. Dacă nu aveți ce face cu albusurile, puneți – le in supa fierbinte, eu așa fac de cele mai multe ori, copiilor le plac  Rasturnam amestecul in oala si amestecam usor. Potrivim de sare, adăugăm si piper si acrim după caz cu ce vă place. Eu am acrit ciorba cu suc de lămâie, mi s – a părut mai fresh.

Servim cu pătrunjel verde tocat.

Poftă bună!

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.