Ciorba de potroace

Cand locuiam in Hunedoara, mama facea o gramada de retete care nu erau din Ardeal. Dupa ce ne-am mutat, unele le-am pastrat, altele ne-am facut ca le-am uitat ( cum ar fi de exemplu pasca cu branza dulce care-mi place de numai dar la noi la tara se face cu branza sarata asa ca mama nu mai face :( ).

Din cele pastrate se numara ciorba de potroace. Principalul ingredient e moarea de varza. Mie-mi place foarte mult, am facut-o de sarbatori la tara, buna dupa ce mancam grasimi si mai ales buna la mahmureala. Iata reteta asa cum o fac eu:

Ingrediente:

  • 1/2 kg maruntaie de pui ( pipota, ficat, inima)
  • 1/2 kg tacamuri de pui
  • 2-3 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 radacina patrunjel
  • 1/4 radacina telina
  • 4-5 linguri orez
  • 250g smantana
  • 2 galbenusuri
  • sare
  • moare de varza

Spalam tacamurile si le punem la fiert. Maruntaiele le taiem bucatele si le punem si pe ele la fiert. Zarzavatul il curatam, il taiem bucatele si il punem la fiert. Cred ca folosim 4 litri de apa :).

Dupa ce toate au fiert, scoatem tacamurile, mancam ce a mai ramas pe ele restul la fericitul catel. Adaugam orezul si mai lasam sa fiarba 20 de minute.

Punem la fiert cam 1/2 litru de moare si dupa ce da in clocot o adaugam la ciorba.

Separat frecam galbenusurile cu smantana, adaugam treptat zeama fierbinte si rasturnam amestecul innapoi.

Potrivim de sare si apoi servim cu multa verdeata tocata.

Observatii:

Cantitatea de moare variaza in functie de cat  e de acra. Mai bine folositi mai putina si apoi adaugati daca e cazul.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


5 comentarii la „Ciorba de potroace”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.