Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare

Nici nu am observat ca nu am postat reteta asta. Ciorba de perisoare este una din preferatele mele si eu nu prea mananc ciorbe. Reteta se poate adapta in functie de preferinte adica ciorbita poate fi alba cu smantana , rosie cu bulion.

Ingrediente pentru ciorba de perisoare

Pentru perisoare:

  • 400 g carne tocata mixta
  • 2 linguri orez
  • 1 ou
  • sare, piper

Pentru ciorba:

  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1/4 de telina
  • 1 ceapa mica
  • 1 rosie
  • 1 ardei
  • 250 ml bors sau zeama de varza murata (moare)
  • sare
  • 2 galbenusuri
  • 200 ml smantana

Cum preparam ciorba de perisoare?

Delicioasa ciorba de perisoareac
Poze cu ciorba de perisoare

Se da zarzavatul pe razatoarea mare si se caleste in putin ulei. Se adauga apa cam 3 litri si se lasa sa fiarba .
Mod de preparare pentru ciorba de perisoare
Carnea se amesteca cu oul si orezul (nu-l spalati sa „adere” mai bine) , sare si piper. Se fac perisoare de marimea unei nuci si se pun cu grija in zeama fierbinte (faceti focul mic cand le puneti si dupa ce ati terminat cu ele puteti sa il mariti). Lasati sa fiarba, adaugati rosia, ardeiul (eu le-am pus congelate) si putina sare.
Mod de preparare pentru perisoarele din ciorba
Dupa 1 ora probati perisoarele, daca sunt fierte adaugati zeama de varza sau borsul , lasati sa dea cateva clocote si apoi stingeti focul. Separat amestecati galbenusurile cu smantana si adaugati putin cate putin din zeama fierbinte. Turnati amestecul inapoi in ciorba .
Poze cu ciorba de perisoare
Daca doriti adaugati 1 legatura de patrunjel tocat (eu il pun la fiecare in farfurie atunci cand mananc) si un ardei iute tocat .

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


57 de comentarii la „Ciorba de perisoare”

  1. Ce bine arata ! De vreo cateva luni tot ma gandesc la o ciorba de perisoare. Trebuie incercata, ca nu am mai facut pana acum.

  2. ciobita ta arata foarte bine si recunosc ca ciorbita de perisoare e preferata familiei mele pe care eu o pregatesc mai des numai ca eu fac perisoarele intotdeauna din carne de porc fara sa fie amestec si nu le pun orez.nu prea imi plac asa mult cu orezin schimb le pun chimbru(la 400 gr de carne cam 2 lingurite de chimbru).sper sa incerci sa faci si asa o data ptr ca iti garantez sunt deliciose

  3. Alina multumesc de sfaturi, la orez nu renunt ca-mi place :)) dar o sa pun putin cimbru in compozitie, cred ca-i da o aroma deosebita… cat despre leustean :)) acu’ mi-am amintit ca trebuia sa pun … ideea e ca reteta o fac „la ochi” si ma uit ce verdeturi am prin camara, frigider … leustean chiar nu mai am :(. Te pup si nu ma deranjezi deloc, astept sa-mi mai scrii :).

  4. Salut Amalia, de fff multa vreme iti urmaresc retetele si mai ales am si incercat multe dintre ele. Ai idei bune si mai ales simple (pentru o bucatareasa ca si mine :(). Felicitari si continua tot asa.
    Aaaaa o rugaminte… pune o reteta si cu ciorba de burta.

  5. Adina vad ca esti din Cluj si ai si blog… bravo ! Iti multumesc pentru felicitari, imi place sa gatesc ( asta cred ca am mai scris-o ) . Te astept cu retete noi pe blogul tau :).

  6. Ancuta, multumesc , asta era si ideea cu retetele, simple si bune…o s afac si ciorba de burta weekendul asta cred si pun reteta .. culmea e ca o fac destu de des ca si ciorba de perisoare dar uite ca nu am pus reteta . Nu uit sa stii !O zi faina , te pup !

  7. Buna Amalia. Urmaresc de ceva vreme blogul tau, momentan asta e prima reteta incercata. A iesit delicioasa ciorba. Cu mici diferente, eu am folosit doar carne de vita si am pus 2 oua in loc de unul iar ca verdeata am pus si marar. ;))
    Felicitari pt. blog.
    Te pup.

  8. Anmyo ma bucur ca-ti place… cat despre verdeata foarte bine ca ai pus si marar :). Numai bine si daca te pot ajuta la vreo reteta sa-mi scrii … te rog la prajituri sa respecti cantitatile , in rest combina ce vrei si cat vrei :)).

  9. de mult ma gandesc sa fac o ciorba de perisoare dar nu stiam cum se fac perisoarele.Imi place reteta ta si chiar am sa o incerc.Eu la ciorba nu folosesc prajeli finca an probleme de la ele,in rest imi place

  10. ma bucur k ai acest blog.eu sunt incepatoare si nu prea stiu sa gatesc.cu ajutorul retetelor tale ma descurc cu gatitu.la ciorbe sunt cam moale,nu le am.felicitari si un sincer multumesc.daca mai sti bloguri asa bune k ale tale m-as bucura daca mi le-ai spune.o zi placuta.

  11. Desi m-am "facut" ardeleanca de aproape un an, inca nu ma pot obisnui cu smantana adaugata in aproape orice:) Ciorba de perisoare imi iese cel mai bine… zic eu:)) dar reteta ta parca e pe dos decat a mea, sau poate e invers:)) Eu pun legumele, la fiert apoi rosii si/sau sos de rosii, mai intai adaug borsul si abia apoi perisoarele, ca cica asa nu se zdrobesc (dupa spusele mamei, si drept este ca nu am avut niciodata problema asta) si apoi verdeata. Am mancat si cu smantana dar parca a mea este cea mai buna:P

  12. Simona tatal meu zicea ca mancarea oricat ar fi de rea daca pui smantana e cea mai buna… nu cred ca exista o reteta standard pentru ciorba de perisoare, important e sa iasa buna si perisoarele nici prea tari nici prea moi :)).

  13. si apropo mai ales ca esti clujeanca…CA SU NOI::;))
    sanatate si cat mai multe retete bune iti doresc,te voi citi in continuare si am sa prepar in continare retetele tale..
    Servus.

Lasă un răspuns la Anmyo Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.