La noi in familie se mananca ciorba sau supa destul de des. Cred ca asa am fost invatata de acasa, cand veneam de la scoala sa mananc o farfurie buna de ciorba iar felul doi mai vedem sau mai tarziu :). Sunt cateva ciorbe pe care le repet pentru ca au succes ca sa zic asa, iar ciorba de perisoare cu gulii este una dintre ele. Reteta este foarte simpla si se aseamana foarte mult cu ciorba clasica de perisoare.
Ingrediente:
- 500g carne tocata de porc ( puteti folosi carnde de curcan sau piept de pui)
- 1 ou
- 2 linguri orez ( bob rotund )
- 1 gulie mare sau 2-3 mai mici
- 1 morcov mic
- 1 radacina mica de patrunjel
- 200ml smantana 25% grasime
- 2 galbensuri
- suc de la o jumatate de lamaie sau si mai bine 200ml bors
- 2-3 fire leustean
- 1 legatura sanatoasa de marar
- sare, piper
1. Morcovul si patrunjelul il curatam si il dam pe razatoare. Punem o oala cu aprox 4l de apa la fiert, adaugam zarzavatul si lasam sa fiarba acoperita cu un capac.
2. Carnea o amestecam cu oul, orezul, putina sare, piper si 1 lingura marar tocat.
Formam cu mainile ude perisoare de marimea unei nuci pe care le punem in apa atunci cand da in clocot.
Lasam sa fiarba aprox 40min ( trebuie sa fie aproape fierte ) si adaugam gulia curatata si data prin razatoarea mare. Adaugam leusteanul taiat si mai lasam 10-15 minute la fiert.
3. Stingem focul si dam oala la o parte. Intr-un bol mai mare frecam galbenusurile cu smantana si adaugam treptat zeama fierbinte ( din oala :)), cam 1-2 polonice. Rasturnam amestecul in oala si amestecam usor. Adaugam sucul de lamaie si mararul tocat.
Daca este cazul mai adaugam sare.
Servim calda cu ardei iute.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Arata fenomenal, trebuie neaparat sa o incerc!
Multumesc pentru reteta!!!
Sper sa-ti placa!
Luni, pregatesc si eu aceasta ciorbita. Multumesc pentru reteta!!!
Cu drag si astept sa-mi scrii daca ti-a placut :)