Ciorba de legume cu ciolan

Ingrediente:

  • 1 ciolan de porc crud ( de preferat din fata, are mai multa carne)
  • 2-3 morcovi ,
  • 1 buc de telina,
  • 1 patrunjel radacina ,
  • 2 cepe verzi,
  • cam 300 gr varza,
  • 4-5 cartofi,
  • 3-4 rosii fara pielite,
  • 2 linguri sos de rosii ( bulion),
  • leustean, patrunjel verde si marar, sare , piper.

Se lasa ciolanul in apa cateva ore, se arunca apa, se pune la fiert in apa rece cu sare.

Aprox dupa 1 ora se adauga legumele taiate marunt si leusteanul.

Cand ciolanul este fiert , se scoate, se drege ciorba daca e cazul cu suc de lamaie.

Carnea se taie bucati si se pune in ciorba sau se poate pregati separat ( eu am condimentat-o bine, am prajit-o putin, apoi am pus putina ceapa verde , usturoi si un pic de bulion, am lasat-o sa fiarba cateva minute si am servit-o cu piure de cartofi ) Se serveste cu patrunjel , marar si un pic de iaurt sau smantana, dupa preferinte.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.