Poate am mai scris, la noi ciorbele sunt pe primul loc, felul doi poate sa mai astepte, in frigider tot timpul este o oala ( mare ) cu ciorba :). Reteta de mai jos este una de sezon, am gasit gulii proaspete si m-am hotarat sa fac rapid o ciorba cu piept de pui, puteti sa o faceti si cu carne de porc dar varianta cu pui este mai usoara si se face imediat.
Ingrediente:
- 4-5 gulii
- 1 piept de pui
- 2 morcovi
- 1 pastarnac
- 1 legatura marar
- 250g smantana minim 15% grasime
- 2 oua
- sare, piper
- putin ulei
1. Zarzavatul il curatam si il dam pe razatoarea cu gauri mari. Incingem uleiul intr-o oala de 6 litri si apoi adaugam morcovii si pastarnacul si lasam cateva minute ( 3-4) sa se caleasca putin.
Adaugam apa cam 3/4 din oala si lasam sa dea in clocot.
2. Pieptul de pui il taiem fasii, iar guliile le curatam de coaja si le dam pe razatoare.
3. Cand apa fierbe adaugam pieptul de pui, sare ( cam o lingurita ) si lasam sa fiarba.
Probam pieptul de pui si daca este fiert adaugam guliile rase. Mai lasam 10 minute, guliile se fac foarte repede si apoi stingem focul si tragem oala deoparte.
4. Separam albusurile de galbenusuri, albusurile le punem in oala si amestecam mereu iar galbenusurile le amestecam intr-un bol cu smantana. Adaugam putin cate putin din supa fierbinte si amestecam bine. Rasturnam compozitia in oala si amestecam usor.
Potrivim de sare, piper si adaugam mararul tocat.
Servim fierbinte.
Observatii:
Daca doriti puteti adauga impreuna cu carnea la fiert si un ardei rosu taiat fasii.
Pentru varianta mai light nu caliti legumele, puneti carnea la fiert si cand da in clocot adaugati legumele date prin razatoare apoi procedati la fel ca si in reteta.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Suna bine reteta ta, dar cu ce acrim ciorba?
Puteți să o acriți cu suc de lămâie sau oțet.