Ciorba de fasole verde

 Ciorba de fasole cu mamaliga dupa o zi de lucru la tara… bunatatea de pe lume ! Reteta asta am invatat-o de mica de la bunica mea si o fac cu drag de fiecare data. ..

 
Ingrediente:
 
  • aprox 1 kg de fasole verde
  • 2-3 morcovi
  • 1/2 telina
  • 2 radacini de patrunjel
  • 2-3 catei de usturoi
  • 250 ml bulion ( suc de rosii)
  • leustean si patrunjel verde
  • sare, ulei, boia dulce
Se spala fasolea si se curata de capete.

Legumele (inafara de usturoi) se toaca marunt si se pun la fiert cu apa.

Cand fierb se adauga fasolea si sare.

Se lasa sa fiarba si cand pastaile sunt fierte se face un rantas din putin ulei, 1 lingura de faina, 1 lingurita boia si 250ml bulion astfel: incingem uleiul, adaugam faina si boia amestecand mereu, apoi stingem cu bulion.

Adaugam rantasul la ciorba si mai lasam sa dea cateva clocote.

Oprim focul si dregem ciorba cu oua.Galbenusurile le frecam putin intr-un bol si adaugam treptat supa fierbinte. Rasturnam amestecul in oala si amestecam. Albusurile le batem putin cu furculita si le punem in ciorba.

La sfarsit adaugam usturoiul zdrobit si leusteanul.

Servim cu patrunjel verde tocat deasupra.

Puteti renunta la rantas si sa adaugati doar bulionul la ciorba. 

Pentru dres se poate folosi si smantana. Frecati galbenusurile de ou cu smantana ( 200g ) apoi adaugati treptat zeama fierbinte si rasturnati amestecul in oala.

13 comentarii la „Ciorba de fasole verde”

  1. Amalia,gind la gind cu bucurie!
    Si eu am avut ieri si alaltaieri ciorba de fasole verde.
    Foare faina,mai ales acum frageda si proaspata.rata foare bine,sa va fie de bine!
    Cu prietenie
    Laura S.

  2. foarte interesant blogul tau si plin de insipiratie , voi folosi si eu cateva retete de la tine , toate cele bune , Mihaela

  3. hmmm…la intors fanul, sau la sapa!

    zama nu era rece, nici calda nu era.
    si mancam de-amiaza, sub un copac, unde lasa bunica si mamaliga facuta la 5 dimineata, si-o mancam cu ceapa verde, ca ardeiul prea tare pisca! nu ne trebuia mai mult…

    si-apoi, pe iarba, un pui de somn…

    ne trezeam si cotinuam munca, pana la 7-8 seara cand ajungeam acasa.

    si dupa o farfurie cu lapte (bivolitele erau deja in grajd) si mamaliga adormeam instantaneu.

    faine vremuri!

    copii nostri n-au parte de asta. pacat…

  4. am „executat-o” azi! eu o faceam fara usturoi,dar am respectat reteta si este excelenta!mmm,cu ceapa rosie:)) sau… ardei iute:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.