Ciorba de fasole verde cu bors

O ciorba usoara fara carne.

Ingrediente:

  • 400g fasole pastai conservata ( bineinteles ca puteti folosi si fasole proaspata )
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 ardei , 1 rosie ( eu le-am inlocuit cu varianta conservata impreuna cu leustean )
  • 250 ml bors
  • sare, putin ulei
  • 2 oua ( optional )

Morcovii si patrunjelul le curatam si le dam pe razatoare. Le calim in putin ulei si adaugam fasolea scursa de apa si rupta bucati. Adaugam 2 litri de apa, rosia si ardeiul felii si lasam sa fiarba.  Cand fasolea este fiarta adaugam sarea si borsul dupa ce in prealabil a dat intr-un clocot.

Ouale le batem bine si le adaugam la ciorba amestecand mereu, obtinand astfel „zdrentele”.

Servim cu ardei iute si smantana.

Daca tineti post puteti renunta la oua.

 

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


4 comentarii la „Ciorba de fasole verde cu bors”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.