Ciorba de conopida fara carne

Imi era dor de o ciorba de legume si cum conopida e „pe val” in perioada asta, am pregatit o ciorbita tare buna si usoara. Este gata in 30 de minute!

Ingrediente:

  • 1 conopida mica
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 2 catei usturoi (optional)
  • 150g iaurt
  • 2 galbenusuri
  • marar verde
  • ulei, sare

Curatam zarzavatul si il dam pe razatoarea mare. Il calim in putin ulei si apoi adaugam 2 l de apa.

Lasam sa fiarba aproximativ 20min pana cand zarzavatul este fiert si adaugam buchetelele de conopida spalate.

Punem si sare si mai lasam sa fiarba 10 minute.

Gustam daca conopida este fiarta si oprim focul.

Separat amestecam galbenusurile cu iaurtul si adaugam putin cate putin din zeama fierbinte. Rasturnam amestecul in oala si amestecam usor.

Adaugam usturoiul zdrobit si mararul verde tocat marunt.

Servim.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


30 de comentarii la „Ciorba de conopida fara carne”

  1. Draga Amalia,sa nu te superi pe mine dar,pentru mai tinerele gospodine, ar trebui atentionate ca ,inainte de a pune conopida la foc,trebuie neaparat sa fie puse buchetelele in apa sarata,cam un sfert de ora,pentru a inlatura eventualii vermisori,nisip si alte impuritati.

  2. Bine spus Teodora pentru” tinerele gospodine” eu ma numar printre ele…Amalia ai descris o reteta economica si foarte usoara …:*

  3. Draga Amalia sa sti ca am gatit ciorba asta si a fost un real succes ! Soțului meu, care este f pretențios la mancare, i-a placut f mult. Chiar acum am intrat sa caut o reteta de ciorba de varza…:)) Sunt sigură ca o sa fie la fel de buna ! :*

  4. Am incercat. A iesit f buna! Eu am adaugat praf de usturoi cand am calit zarzavaturile si am pus smantana in loc de iaurt. O reteta simpla rapida si delicioasa! Multumim!

  5. Amalia, multumesc pentru aceasta reteta!
    Am pregatit ieri ciorbita:usoara,cremoasa,foarte buna pentru noi femeile dar nu numai!:)

  6. Bună Amalia. după ce se pun e oul se mai fierbe sau se opreste?am mai incercat o ciorba ala grec si mi s-a tăiat.nu inteleg daca se mai fierbe dau nu.Mulțumesc

Dă-i un răspuns lui Arthut Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.