Imi era dor de o ciorba de legume si cum conopida e „pe val” in perioada asta, am pregatit o ciorbita tare buna si usoara. Este gata in 30 de minute!
Ingrediente:
- 1 conopida mica
- 2 morcovi
- 1 radacina patrunjel
- 2 catei usturoi (optional)
- 150g iaurt
- 2 galbenusuri
- marar verde
- ulei, sare
Curatam zarzavatul si il dam pe razatoarea mare. Il calim in putin ulei si apoi adaugam 2 l de apa.
Lasam sa fiarba aproximativ 20min pana cand zarzavatul este fiert si adaugam buchetelele de conopida spalate.
Punem si sare si mai lasam sa fiarba 10 minute.
Gustam daca conopida este fiarta si oprim focul.
Separat amestecam galbenusurile cu iaurtul si adaugam putin cate putin din zeama fierbinte. Rasturnam amestecul in oala si amestecam usor.
Adaugam usturoiul zdrobit si mararul verde tocat marunt.
Servim.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.

Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Arata foarte bine!
arata exceptional !
Astazi am vaut ciorbita, astazi am gatit-o. Delicos de buna, multumesc frumos Amalia.
Cu drag si sper sa mai incerci si alte retete de pe site :).
Buna Amalia, am incercat 40 de retete de pe site :D.
Oau sau wow :)Inseamna ca iti place cum gatesc :)
Astazi am gatit si eu ciorba de conopida fara carne, este exceptionala. Multumesc Amalia.
nu se pune ceapa? am pregatit acum totul dar vad ca lipseste ceapa, asa este? multumesc..
pana primesc raspuns o fac fara ceapa, ca in reteta, ca m-am apucat deja….
Fara ceapa … sper sa-ti placa :)
Se potriveste cu versurile dintr-o piesa de pe la radio: Arata bine bine bine, Arata bine de tot, Arata bine de tot… :D :))
bini di tat :)
Draga Amalia,sa nu te superi pe mine dar,pentru mai tinerele gospodine, ar trebui atentionate ca ,inainte de a pune conopida la foc,trebuie neaparat sa fie puse buchetelele in apa sarata,cam un sfert de ora,pentru a inlatura eventualii vermisori,nisip si alte impuritati.
Nu ma supar deloc, ma bucur ca ai scris acest mic dar important sfat :)
Bine spus Teodora pentru” tinerele gospodine” eu ma numar printre ele…Amalia ai descris o reteta economica si foarte usoara …:*
Draga Amalia sa sti ca am gatit ciorba asta si a fost un real succes ! Soțului meu, care este f pretențios la mancare, i-a placut f mult. Chiar acum am intrat sa caut o reteta de ciorba de varza…:)) Sunt sigură ca o sa fie la fel de buna ! :*
Ma bucur mult si sotului meu ii place ciorbita asta chiar daca este fara carne :)
foarte buna ciorba !!!
Ma bucur ca ti-a placut :)
Prima mea ciorba care a iesit super!! Am mai avut doua incercari esuate :)) Dar asta e foarte usor de gatit si foarte gustoasa!!
Felicitari si sper sa mai incerci si alte retete :).
Super ciorba,stimate doamna!!Sper so foloseasca multe gospodine!
Cautarile indelungi dupa reteta perfecta au luat sfarsit :) Minunata ciorba, multumesc!
Multumesc pentru reteta.
Si barbatii stiu sa faca ciorba de conopida si pot sa spun ca mi-a iesit Delicioasa.
Felicitari si din cate stiu barbatii gatesc mult mai bine decat femeile :)
Am incercat. A iesit f buna! Eu am adaugat praf de usturoi cand am calit zarzavaturile si am pus smantana in loc de iaurt. O reteta simpla rapida si delicioasa! Multumim!
Amalia, multumesc pentru aceasta reteta!
Am pregatit ieri ciorbita:usoara,cremoasa,foarte buna pentru noi femeile dar nu numai!:)
Asa este … sotul meu e carnivor înrăit si câteodată reusesc sa-l pacalesc
Bună Amalia. după ce se pun e oul se mai fierbe sau se opreste?am mai incercat o ciorba ala grec si mi s-a tăiat.nu inteleg daca se mai fierbe dau nu.Mulțumesc
Nu, nu se mai fierbe…stingi focul lasi ciorba sa se „stampere” adica sa se linisteasca apoi o dregi cu ou si smantana