Ciolan de porc cu bere


O reteta foarte buna si consistenta recomandata doar barbatilor :). Este o reteta bavareza care ii apartine lui Pitt si dupa cum a scris el se face in perioada oktoberfest. Pentru ca sotul meu este innebunit dupa mancarurile consistente am prestat-o azi stiind ca sigur ii va place combinatia ciolan+bere :)).
Ingrendiente:
ciolan de porc crud (rasol), eu am cumparat 2 bucati
usturoi
chimen
boia
sare, piper
2-3 foi de dafin
1 bere neagra sau mai multe ca de…dureaza mult pana se coc ciolanele
Haideti sa vedem cum se pregatesc. Ciolanele se oparesc putin , apoi soricul se cresteaza putin pentru un aspect mai frumos.

Se zdrobeste usturoiul si se amesteca cu restul ingrendientelor inafara de bere.

Se freaca bine ciolanele cu acest amestec si se pun pe gratarul de la aragaz la foc mare timp de 10 minute, apoi reducem focul la minim.


In timpul coacerii udam ciolanele cu bere neagra intorcandu-le de pe o parte pe alta. Eu am facut chestia asta din 15 in 15 minute. Timpul final de coacere a fost 2 ore si jumatate. Ciolanele sunt coapte cand carnea se desprinde de pe os si furculita intra cu usurinta in carne. Nu uitati sa puneti o tava dedesubt ! 

Sunt foarte fragede , soricul este rumen si crocant iar chimenul le da un gust deosebit !

Ca garnitura am pus in tava de sub gratar inainte cu 30 de minute  cartofi, morcovi, ceapa si fasole verde. Este un fel de mancare foarte gustos, totul este sa aveti rabdare sa-l gatiti :).

7 comentarii la „Ciolan de porc cu bere”

  1. Amalia, cunosc gustul acestui ciolan si este cu adevarat ceva special :) Eu nu am pus chimen si l-am facut la rotisor, dar oricum ai da-o este delicios.

  2. Ei ai vazut ca am pus un mic zambet langa , pentru ca e o mancare satioasa si cere multa bere , dar probabil asta e valabil si pentru unele femei :)).

Lasă un răspuns la Amalia Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.