Choux a la creme

Gogosele pufoase umplute cu ce vreti voi :). Am refacut (putin modificata) aceasta reteta cu margarina Rama.

Ingrediente aluat:

  • 110g margarina Rama
  • 140g faina 
  • 1 lingurita zahar
  • 200ml apa
  • putina sare
  • 4 oua ( 50-60g)

Punem apa la fiert impreuna cu zaharul, sarea, margarina. Cand da in clocot stingem focul , punem toata faina si amestecam energic pana se desprinde aluatul de oala.

Lasam putin sa se racoreasca si adaugam ouale unul cate unul amestecand bine dupa fiecare.

Punem cu lingurita aluat ( sau cu spritul ) intr-o tava tapetata cu foaie de copt, formand mici gramajoare.

Coacem in cuptorul preincalzit la 180g timp de 25 de minute. 

Le scoatem, lasam sa se raceasca si apoi decupam un capacel cu un cutit ascutit.

Le umplem cu frisca sau crema de vanilie. Eu le-am umplut cu frisca.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


12 comentarii la „Choux a la creme”

  1. Uau, au iesit incredibil! Si ma bucur ca nu te numeri printre cei obsedati de unt. Mie chiar imi ies mai bine cu margarina majoritatea prajiturilor. Mi-am notat reteta, o s-o incerc cu siguranta!

  2. Tocmai ce le-am ”executat”,simplu si rapid.Ma inspir de fiecare data de la tine si-ti multumesc ca o suplinesti pe mama care este departe de mine :( Ieri am facut sarmalute si au iesit extraordinare,s-au mancat toate :)

    1. Felicitari, aluatul oparit e usor de facut daca ii „prinzi” consistenta :). Ma bucur ca iti plac retetele mele :).

  3. sint niste retete delicioase si foarte utile. Ma bucur ca exista aceasta pagina, iti doresc succes mai departe .

  4. Si eu am incercat reteta si am umplut cu budinca iar deasupra am pus glazura de ciocolata, dar nu prea am apucat sa manac multe ca am avut musafiri si s-au terminat,dar oricum o sa mai fac.

Lasă un răspuns la maria Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.