Chipsuri

Reteta este de-a dreptul super tare, pentru cei care iubesc chipsurile :). Nu-mi apartine, este preluata de pe alt blog, vegetarian daca nu ma insel. Chipsuri FARA ULEI, mult mai sanatoase.
Avem nevoie de:
cartofi ( rosii)
sare
Se taie felii foarte subtiri cartofii si se aseaza pe hartia de copt , fara sa le suprapuneti. Se sareaza putin(daca doriti mai puteti pune si alte condimente) si se baga la microunde la putere maxima timp de 4 minute. Se opreste cuptorul, apoi se lasa iar 4 minute , pana capata o culoare usor maronie.
Banuiesc ca se pot face si la cuptor, asta pentru o cantitate mai mare, am sa incerc si o sa postez produsul final.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


11 comentarii la „Chipsuri”

  1. Am facut si eu mai demult ceva asemanator, doar ca le-am si pensulat cu ulei de masline, dar am sa incerc si asa pentru ca sunt mai sanatoase!

  2. Stiu ca e sanatos cu mai putine grasimi dar microundele nu sunt nici ele prea sanatoase. Ideea e interesanta dar eu cred ca am sa incerc la cuptor. Am facut de mai multe ori in ulei si le scoteam pe prosop de hartie (‘paper towel’) pana se abosrbea tot uleiul, dar la cuptor nu m-am gandit ca ar putea iesi crocante. Multumesc!

  3. Da ai dreptate cu microundele, daca le incerci la cuptor te rog scrie-mi cum ti-au iesit , eu nu am apucat sa le fac.Cred ca trebuie coapte la o temperatura mare .

  4. Ciao Amalia tocmai am scos din cuptor cositele, evantaiul si covrigei(da, am vrut sa le incerc pe toate asa ca le-am facut din acelasi aluat, vazand ca e aproape identic la fiecare) si mi-au iesit super la fel ca cele din poza ta.
    Vroiam sa-ti spun ca am facut si eu chipsuri la cuptor(al meu e electric) asa ca am apropiat tava foarte tare de tevile de sus. E necesara doar sarea si daca vrei putin ulei de masline. Trebuie doar sa fii atenta sa nu le arzi… in rest sunt foarte bune.
    Oana

  5. Draga Oana dar tu gatesti la scara mare :)) ,ma bucur ca ti-au iesit toate , mai raman pangrissini :)). Iti multumesc ca ai incercat chipsurile la cuptor o sa le fac si eu , te pup si daca ai vreo nelamurire sa-mi scrii !

  6. Multumesc de idee imi plac chipsurile dar fiind asa cum sunt sunt prea pacatoase dar asa sunt super ,am sa le fac la cuptor si am copiat si ideea cu lipia este super am sa-ti scriu ce variante am facut .
    Felicitari !

Dă-i un răspuns lui Lira Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.