Chipsuri din lipie

Ei , am dat lovitura ! Sunt super bune , la chef, la meci, la musafiri care beau bere :)) … merg cu tot felul de dip-uri ( acum imi trece prin minte unul cu branzica si verdeturi ). Reteta am memorat-o ( ca sa vedeti cu ce imi incarc memoria) de pe blogul Barbarei Bakes.

Ingrediente:

  • lipii
  • ulei
  • condimente ( eu am pus sare si putina boia dulce)

Ungem lipiile cu putin ulei ( folositi o pensula sau un spray) , le condimentam si apoi le taiem triunghiuri .

Le punem in tava fara sa ungem tava si le lasam cateva  minute la foc potrivit. Sunt gata cand sunt crocante.

Atentie se ard imediat, eu am ars prima portie.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


23 de comentarii la „Chipsuri din lipie”

  1. Sint foarte bune.Le fac si eu de vreo 5 ani de zile si tot nu ne saturam de ele.Sint crocante si bune.Eu le ung cu unt topit si le condimentez cu sare,praf de usturoi,paprika iute si dulce,piper,praf de parmezan.Noi le servim alaturi de hummus si dip de spanac.fff bune.

  2. le-am facut de cum am vazut azi reteta. Chiar avea niste lipii ramase de la shawarma si nu stiam ce sa fac cu ele.Eu le-am frecat cu usturoi si le-am uns cu ulei de masline si le-am prafuit cu sare chilli si oregano.ANCA

  3. ha ha…merci Amalia, am fost nevoita sa tai 50 de cm din par…adica m-am tns scuuuuurt si-mi vreau parul inapoi. Dar creste. Te pup

  4. Bine te-am gasit!
    O noua provocare se anunta in blogosfera culinara romaneasca.Daca vrei sa te inscrii si sa dai sfoara in tara mai departe, te astept la mine pe blog sa-ti ridici invitatia.
    Numai bine!

  5. uite o idee buna, gustoasa si mai diet :)
    aici pur si simplu se prajesc in baie de ulei(se taie fasii in lungime).

  6. Si eu le fac de cativa ani – sunt perfecte pentru petreceri cu multi invitati. In functie de dip-urile cu care le-am servit, le-am condimentat cu paprika, cu cimbru uscat, cu busuioc si chiar cu menta. Astea cu menta merg grozav cu tzatziki.

  7. Multumim ca ai impartasit ideea cu noi, Amalia!
    Eu fac ceva asemanator din paine de casa ( din faina alba si neagra in parti egale ). Tai felii de vreo 2mm, le ung cu ulei de masline amestecat cu praf de ustroi si chili, le impart apoi in 4 si le coc in tava la cuptor pana devin aurii.

Lasă un răspuns la Pica Flori Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.