Chiftelute de dovlecei

Tot cu dovlecei si tot o reteta usoara :). Va scriu rapid reteta pentru ca e destul de tarziu si maine ma asteapta o zi plina :(.
 
Ingrediente:

  • 1 dovlecel ( 300 g)
  • 1 ou
  • 1 lingura cu varf faina alba
  • putin patrunjel verde tocat
  • 1 catel de usturoi zdrobit (optional)
  • sare, piper ( optional condiment ptr  mancaruri de tip delikat)

Curatam dovlecelul , il dam pe razatoarea cu ochiuri mari si presaram putin delikat ( daca nu folositi acest condiment presarati sare) . Lasam sa stea 15 minute apoi ii stoarcem de zeama ( la fel ca si varza ) si ii amestecam cu ou, faina, patunjel verde tocat si usutroi. Adaugam si putin piper macinat. Formam chiftelute ( nu-s tocmai aratoase, sa nu va speriati daca sunt mai moi contin ou si asta inseamna ca se incheaga la copt) si le prajim in ulei incins.

Le scoatem pe o hartie absorbanta si le servim ca atare sau cu sos de iaurt ( am un fix cu sosul asta , acum mi-am dat seama ca il scriu la multe retete , sincer imi place…dar voi puteti incerca cu altceva).

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


43 de comentarii la „Chiftelute de dovlecei”

  1. Ba mie mi se par foarte aspectuoase! O sa incerc si eu, pt ca dupa dovleceii pane nu ma prea dau in vant, mi se par cam… cruzi ca si gust! :p

  2. voi face si eu reteta aceasta, am tot gatit dovlecel in ultimul timp dar inca nu am facut chiftelute :-)
    ale tale sunt apetisante!

  3. amalia am o intrebare,sa nu razi:Pdar chiar nu am incercat niciodata…(am vazut chiftelutele si am de gand sa le incerc)…revenind,cum faci sosul de iaurt?? ce mai pui in el?asta era intrebarea,ms!!!
    alina:*

  4. mmmmmmmmm is foarte bune, de cum am vazut reteta le-am si facut :) Drept ca s-a primit moale compozitia dar le-am pus la prajit cu ajutorul unei linguri :D

  5. Eu fac chiftelute dovlecel+ legume la CUPTOR asa:
    rad dovlecel,morcov,telina,ceapa,
    usturoi,verdeturi/patrunjel,marar,
    busuioc ,chimen,susan,sare,(mirodenii ce place )
    nuca pisata iar in loc de ou pun FULGI DE OVAZ intii pun mai putin,amestec iar dupa 10 min vad daca mai adaug fulgi sau putina apa trebuie sa fie o compozitie nici prea moale nici prea tare .
    Ung tava cu ulei si faina/pesmet sau hirtie de copt si pun chiftelutele una linga alta se baga la cuptor incins /foc potrivit .
    Sunt f f gustoase si bune ca gustarele intre mese /seara.
    Eu le ung cu putin mustar si kechup,cu sos de iaurt care iti place tie,muraturi,etc.
    Baza este dovlecel +
    legume/mirodenii ce ai in frigider
    eu uneori mai adaug si un cartof,ardei gras/gogosar,brinza.
    Este o reteta fara ou si prajeala,sper sa iti placa .
    Cind sunt lenesa si nu am chef sa fac chiftelute ung o tava cu ulei/pesmet,pun toata compozitia deasupra presar susan ,iese o budinca super .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.