Chiftelute de ciuperci

Nu neaparat un aperitiv, se fac rapid si sunt tare gustoase.

Ingrediente:

  • 250g ciuperci Champignon ( eu am cumparat Brune erau la oferta )
  • 1 ou
  • 1/4 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 2 linguri smantana
  • aproximativ 4 linguri pesmet
  • sare, piper

Fierbem ciupercile aproximativ 10 minute, apoi le strecuram, le presam putin sa iasa apa din ele si le tocam impreuna cu ceapa si usturoiul.

Adaugam oul, smantana si treptat pesmetul amestecand mereu pana obtinem un amestec mai consistent. Punem vasul la rece 30 de minute si apoi formam chiftelute mici pe care le trecem prin pesmet si le prajim in ulei incins. Nu uitati sa puneti sare ca si mine :)

Scoatem chiftelutele pe un servet absorbant.

Recomandari:

Se pot servi alaturi de un sos de iaurt.

Sunt bune atat reci cat si calde.

14 comentarii la „Chiftelute de ciuperci”

  1. Buna, suna bine si vreau sa incerc reteta pentru masa de sarbatori. Vreau sa te intreb din cantitatea ingredientelor oferite de tine in reteta, cate ies (asa, potrivite ca marime)? Multumesc. Toate bune!

  2. Buna.
    Intrebare de baraj. In cazul in care nu vreau sa le prajesc, as putea sa le pun la cuptor in aceeasi forma, adica date prin pesmet? Ai incercat ?
    Multumesc.

    1. Nu am incercat dar sunt sigura ca se fac…am facut cu carne de pui si s-au copt,nu vad de ce nu ar merge cu ciuperci. Sa-mi scrii cum ti-au iesit :)

  3. Am facut. Sunt delicioase, dar mai am de lucrat la cat sa le tin in cuptor, cred ca trebuiau tinute mai mult. Au capatat o crusta maronie si mi-a fost teamasa nu se arda. Multumesc pentru idei si spor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.