Chiftele de pui cu broccoli si sos alb

Chiftelute-de-pui-cu-broccoli

O mancare usor de gatit daca aveti chiftelutele gata preparate. Da sunt bune chiftelele doar ca atunci cand nu vrei sa le servesti ca aperitiv e musai sa faci un sos. Si pentru ca varianta „rosie” o cunoastem de la chiftelele marinate am incercat varianta „alba”. Cu broccoli, ca asta aveam in frigider :). 

Ingrediente:

Pentru chiftele:

  • 500g carne de pui ( poate fi si de porc )
  • 2 oua
  • 1/2 ceapa mica
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri pesmet
  • sare, piper

Pentru sos:

  • 3 catei de usturoi
  • 50g unt
  • 2 lingurite faina
  • 200ml lapte 
  • sare, nucsoara

Mai avem nevoie de 1 buc broccoli (500g)

1. Incepem cu chiftelele; amestecam toate ingredientele si formam chiftele mai mici pe care le prajim in ulei. Le puteti coace si la cuptor pe o foaie de copt in varianta sanatoasa.

2. Broccoli il desfacem buchetele, il spalam bine si il fierbem 3 minute in apa cu putina sare.

3. Faina o amestecam cu laptele. Topim untul intr-o tigaie apoi adaugam usturoiul taiat bucatele. Lasam putin apoi il scoatem si il aruncam. Adaugam ( la foc mic ) compozitia de lapte cu faina ( puteti inlocui laptele cu smantana ) si amestecam mereu pana se ingroasa apoi adaugam chiftelutele. Eu nu am pus toate chiftele, cam 3/4 din cantitate. Mai punem 100ml lapte, sare putina nucsoara si lasam sa dea cateva clocote. Adaugam si broccoli si mai lasam 1 minut. 

Servim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.