Chiftele de pui cu broccoli si sos alb

Chiftelute-de-pui-cu-broccoli

O mancare usor de gatit daca aveti chiftelutele gata preparate. Da sunt bune chiftelele doar ca atunci cand nu vrei sa le servesti ca aperitiv e musai sa faci un sos. Si pentru ca varianta „rosie” o cunoastem de la chiftelele marinate am incercat varianta „alba”. Cu broccoli, ca asta aveam in frigider :). 

Ingrediente:

Pentru chiftele:

  • 500g carne de pui ( poate fi si de porc )
  • 2 oua
  • 1/2 ceapa mica
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri pesmet
  • sare, piper

Pentru sos:

  • 3 catei de usturoi
  • 50g unt
  • 2 lingurite faina
  • 200ml lapte 
  • sare, nucsoara

Mai avem nevoie de 1 buc broccoli (500g)

1. Incepem cu chiftelele; amestecam toate ingredientele si formam chiftele mai mici pe care le prajim in ulei. Le puteti coace si la cuptor pe o foaie de copt in varianta sanatoasa.

2. Broccoli il desfacem buchetele, il spalam bine si il fierbem 3 minute in apa cu putina sare.

3. Faina o amestecam cu laptele. Topim untul intr-o tigaie apoi adaugam usturoiul taiat bucatele. Lasam putin apoi il scoatem si il aruncam. Adaugam ( la foc mic ) compozitia de lapte cu faina ( puteti inlocui laptele cu smantana ) si amestecam mereu pana se ingroasa apoi adaugam chiftelutele. Eu nu am pus toate chiftele, cam 3/4 din cantitate. Mai punem 100ml lapte, sare putina nucsoara si lasam sa dea cateva clocote. Adaugam si broccoli si mai lasam 1 minut. 

Servim.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.