Cea mai buna mancare de o vreme incoace zice sotul, poate pe buna dreptate pentru ca nu am mai gatit nimic nou de ceva vreme…Si pentru ca ne-am saturat de sarmalute si ardei umpluti am gasit pe net o alta varianta de mancare preparata din carne tocata si anume chiftele cu ciuperci si ardei. Reteta o puteti face cu succes in weekend sau atunci cand aveti musafiri sau chiar si in timpul saptamanii ( in cazul meu ) pentru ca are acelasi gust si peste o zi sau doua puteti doar sa schimbati garniturile.
Ingrediente pentru tava mare de la aragaz:
- 700g carne tocata de porc
- 1 kg ciuperci champignon potrivite ca marime
- 4 ardei colorati
- 4-5 catei de usturoi + 2 pentru compoitia de carne
- 200ml suc de rosii sau 2 rosii mai mari
- 3 linguri pesmet
- 2 oua
- 1 lingurita pasta de ardei (iute sau dulce)
- ulei
- sare, piper, oregano
- 200ml supa sau 200apa + putin condiment universal bio sau de casa daca aveti nervi si timp sa faceti
1. Carnea o amestecam cu ouale, pesmetul, pasta de ardei si usturoiul zdrobit. Adaugam sare si piper si amestecam bine, apoi punem amestecul la rece.
2.Preincalzim cuptorul la 180grade C.
3. Rupem codita la ciuperci si le stergem cu o carpa umeda. Ardeii ii spalam si ii taiem fasii mai grosute, rosiile le taiem felii, usturoiul il curatam.
4. Ungem tava de la aragaz cu putin ulei si apoi asezam ciupercile. Formam (cu mainile ude) din amestecul de carne chiftelute pe care le asezam in palaria de la ciuperci. Printre ele punem felii de ardei, usturoi si felii de rosii ( in cazul meu bulion ), condimentam cu oregano apoi turnam 200ml apa si bagam tava la cuptor timp de o ora.
5. Dupa o ora arata asa ( s-a facut si un sos delicios printre ciuperci)
Scoatem tava si servim fierbinti cu diverse garnituri; orez, legume, cartofi piure sau mamaliguta. Puteti sa serviti si cu paste sau cus cus.
Este o mancare consistenta care merge de minune cu un pahar de vin :).
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.

Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]