Chef pentru o zi Cluj – tinerețe, pasiune, mâncare bună și multă distracție

P11

Știți zilele acelea când totul merge perfect de dimineața până seara și îți dorești să nu se mai termine? Așa a fost ziua în care s-a petrecut evenimentul  Chef pentru o zi la Cluj. Perfectă!

Nu demult lansam pe blog un concurs adresat pasionaților de gătit, concurs cu multe premii frumoase. În viziunea mea cel mai frumos premiu a fost acela de a găti felurile de mâncare preferate alături de un chef, în bucătăria unui restaurant de elită. Câștigătoarea marelui premiu în Cluj, a fost Diana Văidăhăzan, o tânără și talentată bloggeriță care în spatele aspectului fragil ascunde o mare pasiune de a găti.

Sesiunea de gătit s-a desfășurat într-o locație de vis a cărui nume spune totul  – Wonderland Cluj Resort – un domeniu desprins parcă dintr-un basm.

W1w11w22W4

Acolo am întâlnit oameni minunați care pun pasiune în ceea ce fac; managerul acestei locații Deac Lucian, un om mereu cu zâmbetul pe buze, reprezentanții Selgros care spre mirarea mea deși dețin funcții importante sunt foarte tineri, Sergiu Ilea – director magazin Selgros Cluj, Fărcaș Laurențiu – șef departament Relații cu Clienții, Negrea Adina – consilier Relații cu Clienții Horeca. Și da, omul de bază cheful Marius Vlaic, un tânăr modest dar a cărui muncă spune totul .

Am povestit, am savurat o cafea, ne-am plimbat puțin și cu balonul ( ce să faci vârsta își spune cuvântul J )și apoi am trecut în bucătărie pentru că imediat veneau invitații Dianei și trebuia să facă față cu brio acestei provocări, de a găti felurile de mâncare preferate pentru prietenii ei.

Câștigătoarea concursului avut puține emoții la început dar când e vorba de gătit treci peste tot și toate, mai ales ajutată de un chef atât de bine dispus ca și Marius. Eu am fost doar fotograf dar nu am putut să nu observ dorința de a găti cât mai bine a Dianei și răbdarea chefului Marius care i-a explicat în amănunt procesul de preparare, a ajutat-o să monteze starterele, să prepare sosurile, dealtfel tot ce ținea de rețetele propuse.

S4

S8S5

Diana a fost foarte încântată, ba chiar a insistat să-i servească chiar ea pe invitați.

S6

Felurile au fost multe și toate absolut delicioase.

Ca starter s-a servit trilogie de tartar cu avocado, ton și somon.

F1

Apoi a urmat gustarea caldă; supă cremă de roșii cu cruton de gorgonzla și risotto cu hribi.

F3F2

Preparatul de bază a fost piept de rață cu sos de fructe de pădure cu piure de cartofi aromatizat cu trufe și morcovi blanșați.

f8

Iar la desert mousse de ciocolată parfumat cu whisky și sos din alune de pădure

F5

Totul acompaniat de un spumant Mărgăritar de Jidvei și multă voie bună.

Am mâncat, am povestit iar bineînțeles că unii au fost și premiați :) câștigătoarea concursului a primit premiul, un robot performant de bucătărie Kenwood.

P2P6

Felicitări Diana și la cât mai multe rețete!

Am mai stat puțin pentru că aveam multe de povestit dar știți și voi ce este frumos trece repede, s-a făcut noapte și fiecare a plecat spre căsuța lui  ( eu una cu multe impresii plăcute ).

Asta a fost experiența Chef pentru o zi la Cluj sper să o mai repetăm :)

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.