Cheesecake fără coacere cu iaurt și ciocolată

Cheesecake-cu-ciocolata-si-iaurt-amalia-1

Despre cheesecake numai de bine, e una din prăjiturile mele preferate în special cel fără coacere, mi se pare mult mai pufos și usor. Retete de cheesecake gasiti cu sigurnata destule, am si eu pe blog cateva, ce mi-a atras atentia la aceasta este ca e mult mai usoara desi se numeste cheesecake adica prajitura cu branza, crema se face cu iaurt este mult mai usoara si cremoasa.

Am ales varianta cu ciocolata pentru ca da ciocolata este una din preferatele noastre, si sincer ma bucur ca am incercat varaianta asta, fiind atat de buna poti manca cu usurinta cateva felii, pentru ca nu e genul prajiturii consistente, inecacioase de care sa te saturi dupa prima felie.

Cheesecake-cu-ciocolata-si-iaurt-amalia-2

O alta modificare daca pot  sa spun asa este cea de la blat, deobicei ( stiti si voi poate) , blatul de cheesecake se face din biscuiti la care se adauga unt topit. Eu am folositi fursecuri cu ciocolata, adica cu crema de cioocolata. Partea buna este ca nu trebuie sa folositi mult unt e suficient 30g la aceasta reteta, eu am gresit putin si am pus 60g , e un pic cam mult dar de aceea sunt aici si scriu ca sa preparati un cheesecake perfect :) Daca folositi biscuiti simpli adica digestivi atunci adaugati 60g unt.

Si da sa folositi neaparat ciocolata amaruie, gustul e mult mai intens, la fel si culoarea.

Dar mai bine sa vedem reteta

Cheesecake fără coacere cu iaurt și ciocolată

Ingrediente pentru o forma de 24cm diametru:

  • 800g iaurt  grecesc
  • 200g ciocolata amaruie
  • 150g zahar
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 17g gelatina granule
  • 150g biscuiti cu ciocolata
  • 30g unt ( eu am pus 60 dar voi puneti mai putin)
  • sucul de la o portocala

Cheesecake-cu-ciocolata-si-iaurt-amalia-2

Pentru inceput preparam baza prajiturii; zdrobim biscuitii si adaugam treptat untul topit apoi amestecam pana se omogenizeaza.

Punem inelul de la forma pe platoul pe care servim cheesecake-ul si apoi punem blatul si il netezim usor cu fundul unei linguri. Punem prajitura la rece pana preparam crema:

Iaurtul il amestecam cu zaharul si-l lasam sa stea la temperatura camerei pana preparam gelatina. Ciocolata o rupem bucatele si o topim la microunde sau pe baie de aburi apoi o lasam se se raceasca putin.

 

Gelatina o punem la hidratat in 50 ml apa rece. Sucul de portocale il incalzim pana la punctul de fierbere si apoi stingem focul si adaugam gelatina hidratata , amestecam bine pana dispar granulele hidratate.

In iaurt adaugam ciocolata topita si amestecam treptat pana se omogenzieaza, apoi adaugam amestecul de gelatina si suc de portocale, si la sfarsit esenta de rom. Amestecam usor si punem la rece bolul aproximativ 10-15 minute. Apoi turnam amestecul in forma si dam la rece minim 4 ore de preferat de pe o zi pe alta.

Cheesecake-cu-ciocolata-si-iaurt-amalia-3

Cheesecake-cu-ciocolata-si-iaurt-amalia-4

Apoi cu ajutorul unei lame de cutit indepartam usor forma si o ridicam de pe prajitura la fel de usor. Desigur daca nu ati mai facut asta , puteti pune folie pe margine inainte de a turna crema apoi cand se raceste, scoateti inelul si desfaceti folia de plastic.

Cheesecake-cu-ciocolata-si-iaurt-amalia-5

Ornati dupa preferinta cu fructe , frisca, ciocolata rasa.

Cheesecake-cu-ciocolata-si-iaurt-amalia-6

Taiati felii cu un cutit dupa ce l-ati trecut prin apa.

Serviti cu optimism si buna dispozitie, este absolut delicios!

Aici aveti si reteta filmata pentru a intelege cat mai bine modul de preparare

Poftă buna!

Cheesecake-cu-ciocolata-si-iaurt-amalia-7

 

Si reteta incercata de cititoare

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.