Cheesecake cu mere și crumble

cheesecake-cu-mere-si-crumble-amalia-1

Cel mai bun cheesecake cu mere si a facut aparitia la mine in bucatarie si implicit pe blogul meu. Este atat de bun ca nu va imaginati, personal imi place mai mult decat cel cu prune, care si acela este demential.

Cheesecake-ul cu mere si crumble este compus dintr-o baza fina de biscuiti cu unt, o crema usoara de branza dulce si oua iar deasupra bucatele coapte de mere amestecate cu un crumble crocant, de vis! Cel mai mult mi-a atras atentia combinatia de crema si crumble, cred ca o sa fac si o prajitura in varianta asta, baza poate va fi din aluat fraged la fel ca si la cheesecake-ul de prune, deja ma gandesc si sigur cand o sa o incerc va scriu si voua ce a iesit.

Dar sa revin la reteta, poate suna ciudat denumirea dar sincer nu am stiut cum sa o traduc, in engleza era apple crumble cheesecake, am preluat reteta de pe blogul Julie Marei Eats, mi-a atras atentia chiar combinatia de cheesecake si crumble. Dar banuiesc ca pe voi nu va deranjeaza denumirea ci vreti sa stiti cat de bun poate fi. Ca deobicei cand scriu o reteta foarte buna, nu-mi gasesc cuvintele si tot folosesc caracterizari, de vis, divin si minunat, dar sincer as vrea sa va transmit si voua mesajul ca intr-adevar reteta este foarte buna.

cheesecake-cu-mere-si-crumble-amalia-2

In sfarsit nu mai precizez nimic, nu sunt sfaturi si indicatii , ingredientele sunt accesibile, le gasiti de cumparat in aproape orice magazin, ramane doar sa puneti reteta in practica. O scriu cat se poate de explicit ca sa nu aveti nelamuriri.

Cheesecake cu crumble de mere

Ingrediente pentru o forma rotunda cu diametrul de 22 sau 24cm:

Pentru baza de biscuiti:

  • 200g biscuiti petitte beure, graham sau digestivi
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 1,5 lingurite scortisoara
  • 1,5 linguri zahar brun ( daca nu aveti puteti inlocui cu 1 lingura zahar tos)
  • 80g unt

Pentru crumble de mere:

  • 250g mere fara coaja taiate cubulete ( le cantariti dupa ce le-ati curatat de coaja si samburi)
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 100g faina alba 000
  • 80g zahar brun ( la fel puteti inlocui cu zahar tos)
  • 70g unt la temperatura camerei

Pentru crema:

  • 500g branza dulce cremoasa la temperatura camerei
  • 150g zahar
  • 150g smantana fermentata de 18% grasime la temperatura camerei
  • 1 lingurita amidon alimentar de porumb
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 3 oua mari la temperatura camerei

Mod de preparare baza de biscuiti

Pentru inceput preincalziti cuptorul la 160 grade Celsius.

Intr-un robot de bucatarie adaugati biscuitii, zaharul, nucsoara, scortisoara si mixati pana obtineti o compozitie nisipoasa.

Adaugati untul topit si mixati impreuna cu biscuitii macinati. Eu am amestecat intr-un bol pentru ca procesorul meu e mai mic . Am folosit biscuiti petite beurre si am adaugat aprox 10 unt pentru ca parea prea nisipos amestecul.

In forma rotunda puneti o hartie de copt si adaugati biscuitii. Cu ajutorul unei linguri sau un pahar ( fundul lor defapt) apasati bine in forma pe baza dar si pe margini la o inaltime de aprox 2 cm.

Coaceti timp de 10 minute si apoi lasati sa se raceasca.

Acum atentie!

Inveliti forma cu o folie de aluminiu pentru ca aceasta prajitura se coace in baie de apa, adica trebuie sa puneti o tava cu apa si in ea forma cu prajitura si desigur nu trebuie sa intre apa. Daca aveti  o forma turnata adica care nu se desface cu atat mai bine, nu mai puneti folie de aluminiu. 

Faptul ca se coace in baie de apa face crema foarte fina, dar daca vi se pare prea complicat acest pas, puteti sa o coaceti pur si simplu clasic fara folie, fara apa, oricum temperatura este mica, 160 de grade.

 

Mod de preparare mere si crumble

Bun, pana se raceste baza de biscuiti preparati crumble-ul de mere

Puneti cubuletele de mere intr-un castron si adaugati zaharul si scortisoara, amestecati usor si lasati sa stea putin. Zaharul va prelua umezeala merelor si vor fi perfecte amestecate cu aluatul sfaramicios de crumble.

Adaugati faina, zaharul si untul in alt bol. Mixati pana se formeaza o structura sfaramicioasa. Lasati deoparte pana preparati crema.

Mod de preparare crema de cheesecake

Intr-un bol mixati crema de branza timp de 1 minut apoi adaugati treptat zaharul si mixati pana se omogenizeaza.

Smantana o amestecati cu amidonul . Apoi le adaugati la crema de branza si mixati usor, adaugati si esenta de vanilie.

Apoi adaugati ouale unul cate unul mixand usor dupa fiecare pana se omogenizeaza.

Puneti crema de branza peste baza de biscuiti.

Apoi distribuiti deasupra bucatile de mere, urmati de crumble adica aluatul sfaramicios.

Puneti tava invelita in folie de aluminiu intr-o tava cu apa , apa trebuie sa fie pana la 2/3 de tava inaltime si coaceti timp de 1 ora si 25 de minute.

 

Dupa acest timp scoateti prajitura din cuptor si lasati sa se raceasca. Daca apasati in mijloc ar trebui sa fie usor moale, dar nu va faceti probleme o sa se intareasca dupa racire.

Cand prajitura s-a racit, o bagti la frigider timp de 6 ore, de preferat de seara pana dimineata.

Taiati cheesecake-ul si serviti.

Este foarte bun!

 

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.