Cheesecake cu lime și mentă

Titlul original era cheesecake Mojito, ca si celebra bautura, dar pentru ca poate nu o cunoasteti am zis sa-l denumesc mai usor având in titlu doua componente care ii dau aroma acestei minunate prajituri. Cheesecake cu lime si menta, usor, aromat simplu de preparat este prajitura perfecta pentru weekend sau o zi de sarbatoare. Se prepara fara coacere si este gata intr-o ora!

Recomand puternic sa folositi menta proaspata este un ingredient important ce nu trebuie sa lipseasca , o gasiti si la hypermarketuri sau daca aveti timp la piata.

Poate va plac si aceste prajituri fara coacere de pe blogul meu

Cheesecake fara coacere cu iaurt si ciocolata

Cheesecake cu Oreo

Cheesecake cu fructe fara coacere

Cheesecake cu lime și mentă

Ingrediente pentru o forma rotunda cu diametrul de 24cm:

Pentru baza de biscuiți:

  • 250g biscuiti digestivi
  • 100g unt ( margarina)
  • 1 lingura miere
  • 1 lingura de lapte

Pentru siropul de lime-menta:

  • sucul de la doua lime ( 50ml)
  • coaja rasa de la doua lime
  • 50ml apa
  • 100g zahar brun
  • 10-20 frunze de menta proaspata
  • 5 linguri de rom ( sau 1 lingurita esenta si restul apa)
  • 10g gelatina granule + 4 linguri apa

Pentru crema de mascarpone:

  • 500g mascarpone
  • 100g ciocolata alba topita
  • 350ml smantana dulce pentru frisca
  • coaja rasa de la jumatate de lime
  • putin colorant verde ( optional) eu nu am pus

Pentru decor:

  • 150ml smantana dulce pentru frisca
  • felii de lime
  • frunze de menta

Pentru inceput pregatim baza de biscuiti. Macinati biscuitii apoi adaugati untul topit, mierea si laptele amestecand totul cu o lingura.

Observatie:

In functie de tipul de biscuiti folositi s-ar putea sa fie nevoie sa adaugati o lingura doua de lapte in plus, ideea este sa obtineti un amestec omogen. Eu am folosit petite beurre si a trebuit sa mai adaug 2 linguri de lapte.

Puneti un inel de la forma de tort de 24cm pe  platoul unde urmeaza sa montati prajitura, imbracati marginile cu folie de acetat si puneti baza de biscuiti, apasand bine cu o lingura sau cu degetele . Bagati forma la frigider.

Preparati siropul de lime si menta:

Spalati bine lamaile , le stergeti cu un prosop de hartie si radeti coaja. Apoi le stoarceti bine intr-o oala mai mica, adaugati coaja rasa, apa si zaharul brun.

Spalati frunzele de menta sub un jet de apa rece si le adaugati in oala si pe ele.

Incalziti pana da in clocot, lasati sa fiarba la foc mic si la sfarsit adaugati romul. Luati de pe foc si strecurati siropul cu strecuratoarea de ceai.

Separat hidratati gelatina in 4 linguri de apa rece si apoi o adaugati in siropul fierbinte. Amestecati bine si lasati putin la racit.

Preparati crema de mascarpone:

Se amesteca mascarpone la temperatura camerei cu ciocolata alba topita si racita.

Intr-un castron mixati smantana pentru frisca doar pe trei sferturi adica sa obtineti o frisca moale.

Adaugati siropul de menta si lime in mascarpone si amestecati bine cu un mixer, apoi amestecati cu smantana batuta si mai adaugati putina coaja de lime rasa. adaugati si cateva picaturi de colorant verde daca doriti. Crema va fi mai moale dar se va intari dupa ce o puneti la rece.

 

Asamblarea prajiturii:

Scoateti baza de biscuiti din frigider, turnati crema peste ea si bagati prajitura la rece in frigider minim 5 ore, de preferat peste noapte.

Apoi scoateti inelul si dezlipiti folia de acetat.

Decorati cu frisca, frunze de menta si felii de lime.

Taiati prajitura felii cu un cutit bine ascutit.

Este foarte foarte buna :)

Sursa retetei aici.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.