Cheesecake cu fructe fără coacere

Cheesecake cu fructe fără coacere
Cheesecake cu fructe fără coacere

Dacă există un clasament al prăjiturilor cu siguranță cheesecake-ul se situează undeva in top 3 :). Acest desert delicios este îndrăgit de toata lumea, în special de copii. Chiar  dacă este cu sau fără coacere, cu fructe, simplu, cu tot felul de topping-uri chesecake-ul este la fel de bun, rămâne doar să îl preparaţi în varianta preferată de voi. Eu vă mărturisesc sincer prefer cheesecake-ul cu fructe în special cu fructe de pădure, mai ales în sezonul când găseşti fructe proapsete. Să ştiţi că ambele reţete se fac la fel de uşor, secretul este ca la orice reţetă cu şanse maxime de reuşită să folosiţi ingrediente de calitate şi să urmaţi cu răbdare toţi paşii.

Zilele trecute am primit o multime de produse lactate de la SIM, mai corect spus Simultan căci aşa se numeşte firma, cel mai mare procesator de lapte cu capital integral românesc. Pentru că am doi năzdrăvani acasă, cunosc produsele SIM destul de bine, in special laptele aşa că am hotărât de comun acord să prepar un cheesecake cu căpşuni fără coacere. Rezultatul a fost unul de maxim succes, aşa că o să va scriu şi vouă reţeta, cu toate secretele ei astfel încat dacă o încercaţi să vă reuşească perfect.

Cheesecake cu fructe fără coacere
Cheesecake cu fructe fără coacere

Cheesecake cu fructe fără coacere

Cheesecake cu fructe fără coacere

Ingrediente pentru o forma cu diametrul de 22cm

Pentru bază:

– 300g biscuiţi ( va recomand biscuiţi nu foarte făinoşi, eu am folosit digestivi)

– 140g unt SIM 82% grăsime

Pentru cremă:

– 500ml smântână pentru frişcă

– 500g cremă de brânză ( eu am folosit brânză de vaci cremoasă)

– 200g zahar pudră

-20g gelatină

-200ml lapte SIM ( puteţi folosi atât cu 1,5 cât şi cu 3,5 grăsime)

– 1 linguriţă coajă rasă de lămâie

-300g căpşuni

Pentru topping:

-400ml apă sau piure de căpşuni

-4linguri de zahăr

-2 plicuri de gelatină pentru decor de culoare roşie

-fructe asortate de sezon

Cheesecake cu fructe fără coacere

Pentru început ne ocupăm de baza prăjiturii; zdrobim bine biscuiţii ( puteţi să-i puneţi într-o pungă şi să-i zdrobiţi cu sucitorul sau să-i puneţi în robotul de bucătărie aşa cum am procedat şi eu) . Adaugăm untul topit şi amestecăm bine cu o spatulă până se omogenizează.

Eu am montat cheescake-ul direct pe platou aşa că am pus inelul de la formă iar pe margini (nu şi dedesubt) am pus folie alimentară de plastic. Am turnat amestecul de biscuiţi şi unt si am apăsat bine, vă puteţi ajuta de o lingură sau de fundul unei căni, pahar. Important este să apăsaţi bine şi uniform peste tot. Băgăm blatul la rece până preparăm crema.

Cheesecake cu fructe fără coacere

Cheesecake cu fructe fără coacereCheesecake cu fructe fără coacereCheesecake cu fructe fără coacere

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mod de preparare cremă

Pentru început hidratăm gelatina în 100ml lapte rece.

Smântâna pentru frişcă o mixăm doar până capătă volum, nu trebuie sa fie „ţeapănă”. Brânza dulce o mixăm bine cu zaharul pudră şi adăugăm coajă rasă de lămâie ( vă recomand ca brânza să fie la temperatura camerei). Căpşunile le zdrobim bine.

Peste gelatina hidratată adăugam restul de lapte fierbine şi amestecăm până se omogenizează şi granulele hidratate nu se mai văd.

Turnăm alternativ gelatina hidratată şi frisca peste amestecul de brânză şi zahăr şi amestecăm rapid cu un tel. În funcţie de tipul de brânză folosit crema poate fi mai fluidă sau mai tare. Dacă vi se pare că este prea tare ( asta se întamplă în mod frecvent când folosiţi frişcă din smântână vegetală) adaugaţi puţin lapte rece şi amestecaţi.

Obţinem o cremă super gustoasă, puteţi mânca puţin din ea, nu vă vede nimeni :)

Cheesecake-cu-fructe-fara-coacere-crema-1Cheesecake-cu-fructe-fara-coacere-crema-2

Împărţim crema în două, în jumătate din ea adăugaţi căpşunile zdrobite bine. Acest pas este opţional, puteţi să o lăsaţi aşa albă sau puteţi să adăugaţi fructele la toată cantitatea de cremă. Eu am ales să mă joc cu ea şi am făcut-o în două culori. Deschid o paranteză şi vă scriu că atunci când vor apărea afinele o să fac un cheesecake în trei culori.

Cheesecake-cu-fructe-fara-coacere-crema-3Cheesecake-cu-fructe-fara-coacere-crema-4

Bun, crema este gata, turnaţi primul strat apăsând uşor, apoi cel colorat şi băgaţi prăjitura la rece  minim 2-3 ore de preferat de seara până dimineța.

Cheesecake-cu-fructe-fara-coacere-crema-5

Preparaţi jeleul de pus deasupra şi îl turnaţi cald peste prăjitură. Cum se prepară; simplu, ametecaţi praful din plic cu 4 linguri de zahăr apoi adaugaţi apa sau piureul de căpşuni şi puneţi amestecul pe foc. După ce a fiert 1 minut, îl lăsaţi să stea puţin să se răcorească şi apoi îl turnaţi peste cheesecake. Băgaţi din nou prăjitura la frigider pentru minim 30 de minute cât să se întărească jeleul.

După ce l-aţi scos din frigider, scoateţi inelul şi îndepărtaţi folia. Neteziti marginile cu lama unui cuţit.

Cheesecake-cu-fructe-fara-coacere-crema-6Cheesecake-cu-fructe-fara-coacere-crema-7

Ornaţi după preferinţe cu fructe proaspete, dulciuri, frişcă.

Cheesecake cu fructe fără coacere
Cheesecake cu fructe fără coacere

Eu am ales o combinaţie de fructe, macaroons şi bezele.

Cheesecake cu fructe fără coacere

Tăiaţi cheesecake-ul cu un cuţit bine ascuţit. După cum vedeți în filmuleț, feliile se taie perfect.

Este deosebit de bun, răcoritor cu un gust aromat, dulce -acrişor.

Cheesecake cu fructe fără coacere
Cheesecake cu fructe fără coacere

Abia aştept să încercaţi reţeta şi să-mi scrieţi cum v-a ieşit !

Cheesecake cu fructe fără coacere

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.