Cheesecake cu feta

Imi place branza foarte mult ( chiar daca mai are si proprietati nedorite:) ) si cand am vazut aceasta reteta am preparat-o fara sa mai stau pe ganduri.

O tarta cu branza sarata, ideala pentru o petrecere sau o cina in familie.

Ingrediente:

Baza;

  • 250g biscuiti cu susan ( eu am folosit biscuiti simpli dar cred ca se pot folosi cei gen crackers sau salatini )
  • 50g parmezan sau branza uscata ( nu am pus)
  • 3 linguri de unt topit ( aprox 60g )

Umplutura:

  • 450g branza de vaci ( in reteta originala bineinteles scumpa noastra draga Philadelphia )
  • 250g branza feta
  • 3 oua
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 60g masline feliate
  • 2-3 fire ceapa verde
  • 1 catel de usturoi tocat ( eu am pus 1 fir usturoi verde )
  • un pic de sare si piper

Topping:

  • rosii cherry sau rosii mai mici
  • ceapa verde

1. Zdrobim bine biscuitii si-i amestecam cu parmezanul si untul topit

Ii punem intr-o tava cu diametrul de 26cm si ii intindem cu mainile apasand usor formand astfel baza tartei.

2. Intr-un bol punem branza de vaca ( sau crema de branza ) si amestecam usor apoi adaugam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare, oregano, masline, usturoiul zdrobit, ceapa taiata felii subtiri, putina sare deoarece feta este destul de sarata si piper.

3. Turnam amestecul peste baza de biscuiti, il intindem usor si coacem in cuptorul preincalzit la 160g C timp de 35-40 min.

( Eu am uitat putin de el si s-a cam bronzat :) ).

Lasam sa se raceasca in cuptor apoi tinem la frigider 1 ora.

4. Punem deasupra felii de rosii si ceapa verde taiata si servim.

 

 

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.