Chec cu nucă de cocos și nutella

chec-cu-nutella-amalia-1

Ador checurile pentru că sunt pufoase și aromate.  Pentru ca avem in familie fani nutella ( va scriu sincer ca nu ma numar printre ei) am incercat aceasta reteta de chec pe care am gasit-o pe blogul Laurei Adamache, o bloggerita talentata ce are retete foarte bune.

Checul cu nuca de cocos si nutella este un dulce gustos ce se face in fix 10 minute! Este genul de prajitura  ce se face „din mixer” adica adaugati toate ingredientele si le mixati apoi turnati compozitia in tava si o coaceti. Eu am preferat sa-l fac sub forma rotunda, nu de alta dar am o forma de guguluf pe care nu prea o folosesc si am zis sa mai schimb aspectul checurilor.

Ingredientele pentru chec sunt cele de baza, in plus trebuie sa adaugati nuca de cocos si nutella. o sa iasa o nebunie de chec, va spun sincer , cu aroma de cocos, umed, fin si pufos.

Va scriu reteta fara doar si poate, eu am folosit o forma cu diametrul de 24 cm dara asa cum am scris il puteti face in tava obisnuita de chec.

chec-cu-nutella-amalia-2

Ingrediente pentru rețeta de chec cu nucă de cocos și nutella

  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • un varf cutit sare
  • 75 ml ulei de floarea soarelui
  • 150 g faina
  • 5 g praf de copt
  • 150 g fulgi de nuca de cocos
  • 150 ml lapte
  • 3 linguri nutella

Cum se face checul cu nucă de cocos și nutella?

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Punem ouale intr-un bol impreuna cu zaharul si sarea si le mixam pana isi dubleaza volumul si amestecul creste in volum.

Adaugam uleiul, mixam pana se incorporeaza.

Adaugam si faina amestecata cu praful de copt si amestecam cu un tel pana se incorporeaza. Adaugam fulgii de cocos si amestecam la fel, tot cu telul.

La sfarsit adaugam laptele la temperatura camerei si amestecam pana se omogenizeaza.

Ungem forma de guguluf bine cu unt si o tapetam cu faina.

Turnam in forma compozitia pentru chec. Deasupra punem cu lingura nutella, care trebuie sa fie usor curgatoare ( pentru asta ori tineti borcanul in apa fierbinte 10 minute , ori o topiti la microunde ).

chec-cu-nutella-amalia-3

Coacem checul la 180grade Celsius timp de 30 de minute.

Pentru mai multa siguranta, faceti testul cu scobitoarea. Daca iese umeda cu urme de aluat pe ea , mai lasati checul sa se faca inca 5 minute.

Lasam checul sa se raceasca cateva minute apoi il scoatem din forma.

chec-cu-nutella-amalia-4

Taiem caldut si servim! Este minunat!

chec-cu-nutella-amalia-5

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.